2009-07-31 15:57:31• hírek • Parajdi Andrea

Sakk-matt a szabálytalanul parkoló autósoknak

Szinte már kezelhetetlenné váltak a szabálytalanul parkoló autósok a városközpontban, hiszen már a rendőri szankcióknak is sokszor ellenszegültek. A Polgármesteri Hivatal nem vette fel a kesztyűt a szabálytalankodókkal, egyszerűen csak olyan betonvirágtartókat helyezett ki a városközpont egyes utcáiba, amelyekkel ellehetetlenítette az oda való parkolást.

Szatmárnémetiben is erősen érződik az a keleti mentalitás, hogy mindenki szereti megmutatni mije és abból mennyije van. A városközpontban „dolgukat" végzők nagy része vélhetően éppen ez okból nem is keresik a közeli parkolóhelyeket, egyszerűen ott szállnak ki különleges négykerekűjükből, ahol az úti céljuk is van. A tilosban parkolók nem csak az autós forgalmat nehezítik meg, hanem a gyalogos közlekedését is, nem szólva arról, hogy Szatmárnémeti városképe az idelátogatók számára egy rendezetlen összhatást kelt.

A rendőrség sem tudott már sokat tenni a szabálysértők ellen, hiszen számtalan alkalommal előfordult, hogy még „ők álltak az erdő felé", és a felszólításokra, vagy büntetésekre sem reagáltak.

A tilosban parkoló autósokkal való folytonos viaskodást úriember módjára intézte el a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hiszen olyan betonvirágtartókat helyezett ki a városközpont egyes utcáiba, amelyek elzárják a járdákra való parkolási lehetőséget.

 

A Horea utcában, a Kazinczy utcán, az Eötvös utcában és a körforgalom egy részén már ott díszelegnek a virágtartók, hatékonyságukat pedig senki sem kifogásolhatja. -Számtalan nagyvárosban ezt a módszert alkalmazzák, s mivel anyagilag sem túl megterhelő a virágtartók beszerzése, nem zárkózunk el az elől, hogy a jövőben további járdákat lássunk el hasonló parkolásgátló eszközökkel, még ha ezt az intézkedést az egyes üzlettulajdonosok nem is nézik jó szemmel - mondja Ilyés Gyula, polgármester.

Tervek szerint a Coposu sétány előtt húzódó Pastravului utca is blokád alá kerül a leparkolásra lehetőséget kereső autósok előtt. A parkolásgátlók egyébként küllemük révén is előnyösek, hiszen a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat igényes növényekkel ültette be azokat. Murg Istvántól, a Florisal műszaki igazgatójától megtudtuk olyan növényeket akarnak elhelyezni a virágtartókba, amelyek késő ősszel és kora tavasszal is pompájukban tündökölnek.


Szinte már kezelhetetlenné váltak a szabálytalanul parkoló autósok a városközpontban,
A Kazinczy utcát korábban ellepték a járdán parkoló autók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: