2017-07-12 16:24:58• hírek • Szatmár.ro

Sakkfőváros lett néhány napra Szatmárnémeti

Öt ország sakkozói ülnek asztalhoz több napon keresztül az Iparosotthonban.

Többen is a szatmári sakk bölcsőjének nevezték szerdán a Szabó Gyula Emlékverseny megnyitóján az Iparosotthont. Itt kezdett sakkozni maga Szabó is, aki minden idők legtehetségesebb szatmári sakkozója volt. 1955-ben szerzett mesteri címet. Sok rangos versenyen képviselte Szatmár megyét és Romániát, kitűnő sakkozókat győzött le karrierje során. 2012 augusztusában, 79 éves korában hunyt el.

Az ő emlékére szerveznek több napon keresztül versenyt Szatmárnémetiben, amelyre öt ország - Románia, Magyarország, Fehéroroszország, Szerbia és Moldova - több mint 100 versenyzője vesz részt.

Az első napon egy-egy mérkőzést játszottak a résztvevők, a verseny során pedig összesen 9 mérkőzés áll a rendelkezésükre, hogy pontokat szerezhessenek - két napon keresztül pedig délelőtt és délután is játszanak majd.

A megnyitón Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser is elmondta: irigylik a sakkozók gondolkodásmódját, ugyanis előre látnak 4-5 lépést és ennek tudatában meglepetéseket is tudnak szerezni az ellenfeleiknek. A megnyitón felszólalt Szabó Gyula özvegye is, aki megköszönte a szervezők munkáját és a támogatók adományait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: