2011-06-23 16:49:39• hírek • Póti Orsolya

Sajtótájékoztató - egy kicsit másképp

Bográcsgulyással várta a szatmári sajtó képviselőit a Művészeti Iskola vezetősége, köszönetképpen az éves tevékenységért. A találkozón többek között részt vettek a Megyei Múzeum és az „Aurel Popp" Művészeti Líceum igazgatói.

Csütörtök délután nem egy szokványos sajtótájékoztatón vettek részt a szatmári sajtóorgánumok képviselői: finom előétel és gőzölgő bográcsgulyás mellett várták a Szatmári Művészeti Iskola vezetőségének beszámolóját.

Deac Mircea iskolaigazgató elmondta, ebben az évben összesen 695 diák végzett az iskola képzőművészeti és zene tanfolyamain. A képzések mellett a diákok közel ötven rendezvényen - kiállításon, fesztiválon - vettek részt, és különböző versenyekre is eljutottak.

Július 15-től elkezdődnek a nyári tanfolyamok: az érdeklődők többek között gitár, zongora, könnyűzene tanfolyamokra iratkozhatnak be. Augusztustól új szakkal - hiphoppal és break tánccal - bővülnek a képzések. A táncolni vágyók felkészítője Bandula Gréta, a jól ismert Crazy Dancers csapat irányítója lesz - tudtuk meg Deactól.

Az új tanévtől drágul az éves tanfolyamok ára: 350 lej helyett 400 lejbe kerül majd a képzés. Az érdeklődőket szakmailag elismert és felkészült tanárok várják majd.

A csütörtöki találkozón a sajtóorgánumok képviselői mellett, részt vettek más oktatási és kulturális intézmények vezetői is; jelen volt Sabo Marcel, az „Aurel Popp" Művészeti Líceum igazgatója, Liviu Marta, a Megyei Múzeum igazgatója, Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház képzőművészek Egyesületének elnöke, illetve Tillinger István, az egyesület alelnöke is.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: