2010-11-07 16:44:59• hírek • Szatmár.ro

Sajtós pókerarcok a Pokerface-ben

Szombat este a szatmárnémeti Pokerface klubban gyűltek össze a sajtósok, akik arra vállalkoztak, hogy megismerkednek a manapság hihetetlenül divatos Texas Hold'em pókerrel, és egy kisebb kupa keretein belül összemérik tudásukat.

Sokan ismerték már a póker szabályait, ám legtöbben csak interneten játszották a sport kategóriába előléptetett kártyajátékot, így mindenkinek nagy élmény volt igazi ellenfelek ellen, egymás reakcióit vizsgálva, zsetoncsörgés közepette játszani.

A kupán a Szatmár.ro mellett részt vett az Informatia Zilei, a 25ora.ro, a Radio1, a Radio Transilvania, a City Radio is, valamint eleget tett a Pokerface meghívásának Kovács Máté megyei tanácsos illetve Stier Péter, az Északi Színház ügyvezető igazgatója is. A szatmári sajtósok illetve tisztségviselők, akik távol maradtak a rendezvénytől, valószínűleg úgy gondolták, hogy távol maradnak az ördög bibliájának forgatásától, de a kupán kiderült: a póker nem egyszerű kártyajáték, ami csak a szerencsén múlik, hanem a Pokerface-ben egy elegáns körülmények között játszható, türelmet, stratégiát és némi szerencsét megkövetelő taktikai játék.

A versenyen közel harminc újságíró illetve a sajtó berkeiben dolgozó személy vett rész. A kupán végül az Informatia Zilei diadalmaskodott, az első helyezett az újság munkatársa, Cuciuan Ciprian lett, a második helyen pedig Balázsi István (Iván), a City Rádió marketingese végzett. A harmadik és negyedik hely is a román nyelvű napilapé lett, Andreica Vasile újságíró harmadik, Francia Attila, a lap marketingese pedig negyedik lett.


A pókerverseny első négy helyezettje
A pókerverseny első négy helyezettje


A Szatmár.ro is kitett magáért a versenyen: a sporttal ismerkedő csapat tagjai közül Czinzel László a döntő asztalig jutott, ám ott a jóval több zsetonnal és tapasztalattal rendelkező játékosokkal valamint a folyamatosan növekvő tétekkel már nem tudott megbirkózni.

A sajtósok versenyét követően 20 órától egy csupán öt lejes belépős nyitott verseny vette kezdetét, amelyen a sajtósok egy része is részt vett. Ez nem csoda, hiszen a póker hamar megszerettette magát a játékosokkal, akik számára az este folyamán egyértelműen kiderült: nem kell ezer lejeket költeni és extrém sportokat gyakorolniuk azoknak, akik igazi izgalmakra vágynak.


A kupa előtt kis játékismertetőt tartottak
A kupa előtt kis játékismertetőt tartottak


A kupa előtt kis játékismertetőt tartottak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: