2006-04-25 23:23:46• hírek • Szatmar.ro

Sajtos gyorsételek

Mi tudjuk a legtöbbféle-képen elkészíteni, de nem csak mi szeretjük!

Rántott sajt

Szeleteljük fel a rendelkezésünkre álló sajtmennyiséget fél ujjnyi vastagságúra. Akárcsak a rántotthús elkészítésekor, ez esetben is kenyérmorzsába panírozzuk a tojásba mártott szeleteket, és bő zsiradékban kisütjük. Ha nem szúrjuk át a villával forgatás közben, nem kell attól tartanunk, hogy kifolyik a sajt. Tálalhatjuk krumplipürével, petrezselymes újkrumplival. Savanyúságnak káposztasaláta és uborkasaláta egyaránt kitűnő. ( megjegyzés: a rántott tök is hasonló módon készül)

Szatmári sajtos makaróni

Egy kevés darált húst zsiradék nélkül addig pirítunk, míg színét megváltoztatva, szürkés lesz. Ekkor némi olajat öntünk alá és fűszerezzük: bors, oregánó, szárított petrezselyem-zöld, kaporlevél. A sóval bánjunk csínyján, mert a sajt önmagában is elég sós. Ezután hozzáadjuk a kb. kétszer annyi reszelt sajtot, és addig nem vesszük le a gáztűzhelyről, míg teljesen egybe nem olvadtak. Ekkor beleforgatjuk a már előzőleg megfőtt makarónihoz, és paradicsomlével vagy ketchuppal lelocsoljuk.
Ezt a receptet egyaránt alkalmazhatják vegetáriánusok is, ekkor a húst valamilyen zöldséggel pótolják (pl. borsó).

Sajtos-kolbászos omlett

Fejenkét 2-3 db tojást felverünk, majd ugyanúgy fűszerezzük, mint a rántottát szoktuk. Serpenyőben, kevés zsírban átsütünk pár karika kolbászt. Erre öntjük a felvert tojást, de nem kevergetjük. Míg sül, folyamatosan reszeljük rá a sajtot, így az szépen beleolvadt, és megpirul a tetején. Kiborítva a serpenyőből, uborkával, céklával fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: