2009-04-22 16:41:03• hírek • MTI

Sajátságos álmerénylet bérgyilkosság ellen

Szentpétervár belvárosában megtámadták és több késszúrással megölték Kermen Baszangovát, egy felsőoktatási intézmény rektorát - jelentette az orosz sajtó kedd este, de szerdára kiderült: a rendőrség rendezte meg a merényletet, hogy megelőzzön egy készülő bérgyilkosságot, s az állítólagos áldozat jól van.

A rendezés olyan jól sikerült, hogy a merénylet helyszínén nyomozó rendőrök sem tudták, hogy valójában nem történt semmi. Az áldozatot ugyanis vele lévő "barátja" azonnal kórházba vitte, ahol nyomozók tartottak ügyeletet, s gondoskodtak róla, hogy senki ne lássa Baszangovát.

Szerdán aztán az ügyészség közölte, hogy a városban működő állami Poláris Akadémia rektorának, Baszangovának a meggyilkolását Vlagyimir Lukin, az intézmény rektorhelyettese rendelte meg, s őrizetbe is vették az akadémia egyik gépkocsivezetőjével, valamint annak a mérnökként szintén ott dolgozó fiával egyetemben.

Az indíték az volt, hogy a rektor pénzügyi-gazdasági ellenőrzésbe kezdett, s ezt meg akarta akadályozni néhány munkatárs, akinek volt rejtegetni valója.

Alekszandr Klausz, az illetékes ügyészség mellett működő nyomozati bizottság vezetője elmondta: a kedd esti álmerényletre azért volt szükség, hogy bizonyítékokat tudjanak gyűjteni a rendőrséghez a tervezett bérgyilkosságról korábban eljutott hírek alátámasztására. A rendőrök ugyanis a hét elején szereztek tudomást a gyilkosság tervéről, s kedd estig sikerült is megbizonyosodniuk afelől, hogy valóban meg akarják ölni a rektort.

A szerda délutáni hírek szerint az őrizetbe vettek beismerték, hogy részük volt a gyilkosság előkészítésében.
Oroszországban nem ritkák a bérgyilkosságok: a módszert a legutóbbi idők hírei szerint is használják családi és lakásproblémák, üzleti nézeteltérések és más hasonló problémák megoldására.

Orosz rendőrök munka közben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: