2009-12-30 16:18:38• hírek • Szatmar.ro

Saját zsebből fizetett Abramovics

Az orosz mágnás kifizette csapata, a Chelsea valamennyi adósságát.

Az utóbbi időben egyre többet lehetett hallani egyrészt arról, hogy a nagy angol csapatok óriási adóssághalmazt gördítenek maguk előtt, másrészt pedig, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jövőben büntetéssel sújtaná az eladósodott klubokat.

A Chelsea szurkolói azonban fellélegezhetnek, csapatuk gazdasági mérlege ugyanis kiegyenlítődött, miután szerdán bejelentették, Roman Abramovics, a csapat tulajdonosa, kifizette a kékek összes adósságát. Ez pedig nem kevés pénzt jelent, hisz a klub 314 millió fontnyi mínuszt halmozott fel.
A következő lépés pedig az önellátás, legalábbis Ron Gourlay ügyvezető szerint: „Az a célunk, hogy képesek legyünk saját lábunkra állni és ezt el is fogjuk érni bevételeink növelésével és arculatunk megváltoztatásával".

Roman Abramovics vagyonát mellesleg a Forbes magazin 2008-ban 23,3 milliárd dollárra becsülte, amelyet azonban a gazdasági válság rendesen megtépázott (egyes becslések szerint akár 20 milliárddal is szegényebb lett). Csukcsföld egykori kormányzója 2003 júliusában vette meg a Chelsea csapatát, amelyért 210 millió eurót pengetett le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: