2015-11-09 16:53:21• hírek • Szatmár.ro

Saját szervizkocsival, saját szerelőkkel vág neki Mani a 2016-os Dakarnak

Az Autonet Motorcycle Team színeiben áll rajthoz Buenos Airesben 2016 januárjában Gyenes Emánuel a világ legnehezebb terepraliversenyén, a Dakaron. A 33-as számmal versenyző szatmári motorosra 9 ezer kilométer és 13 versenynap vár - na meg a nehezebbnél nehezebb terepek. A jövő évi Dakar-mezőny január 3-án rajtol el.

Az Autonet Import Kft. szatmárnémeti székhelyén tartott sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan a cég marketingigazgatója, Ilonczai Tamás és a Dakar-hős Gyenes Emánuel, hogy a motoros idén is nekivág az embert és gépet egyaránt próbára tevő terepraliversenynek.

Bejelentették azt is, hogy 2016-ban ismét az Autonet Motorcycle Team színeiben versenyző motorost Dakar-karrierje során először kíséri majd saját szervizkocsi és saját, kétszemélyes szervizcsapat. "Egy négykerékmeghajtású Mercedes Sprinter lesz a szervizkocsim, a csapatomat pedig két remek szatmári szerelő, Oláh László és Rácz Szabolcs egészíti ki. A 2015-ös versenyre is ők készítették fel a motoromat és remek munkát végeztek" - mondta Gyenes.

Az is kiderült, hogy a verseny útvonala a tervekhez képest nagyon megváltozott: Peru, Bolívia és Argentína helyett csak utóbbi két országban versenyeznek majd - a peruiak ugyanis az El Nino vihar várható érkezése miatt nem merték bevállalni a helyszín biztosítását. "Ezzel eléggé lecsökkent a sivatagos, homokdűnés terep mérete, aminek nagyon örülök" - nyilatkozta Mani.

A szatmári motoros egyébként rögtön karácsony után, december 27-én indul Bukarestbe, ahonnan 28-án repül majd a verseny helyszínére. December 30-án veszi majd át a motort, amit hajóval szállítanak át egy hét múlva Argentínába. Január 3-án aztán elindul a tizenhárom napos verseny, szinte megállás nélkül - a megmérettetés közepe felé lesz egy nap szünet.

Mani új motorral vág neki a versenynek, amit a Szatmár Megyei Tanács biztosított számára. Ez valamivel könnyebb és modernebb, mint az előző versenyen használt gép - például azokon a napokon, amikor nagy szintkülönbséget motoroznak, az erőforrást nem kézileg kell majd átállítani az oxigénben szegényebb körülményekhez, hanem az magától átáll. Ezzel is értékes perceket lehet majd nyerni!

Gyenes Mani és a szervizkocsija

Mani azt is elárulta, hogy idén is elindul a Maraton kategóriában, azaz vállalja, hogy a járművén nagyon fontos alkatrészeket nem fog lecserélni a verseny során. Nem idegen számára ez a kategória, kétszer meg is nyerte már, most pedig a vadonatúj motor miatt még biztosabb lehet a dolgában.

A szatmári motoros az elmúlt hónapokban edzésben volt, hiszen megnyerte - immár nyolcadszor - a romániai enduro-bajnokságot és második lett a magyarországi endurokrossz bajnokságban. Tervei szerint, amíg egy hét múlva Franciaországban hajóra nem teszik a motort, azzal fog edzeni. Utána enduro-motorjával készül tovább a megmérettetésre, ezzel párhuzamosan pedig edzőteremben erősít, hogy bírja majd a megterhelést.

Gyenes Emánuel célja, hogy javítson eddigi legjobb helyezésén, ami a 17. hely volt összetettben. A fő támogató Autonet Import Kft-nek, a Schlemmernek és a Szatmár Megyei Tanácsnak köszönhetően most a technikai háttér adott, hogy jól szerepeljen. Már csak a szerencse kell mellé álljon, hogy navigációs hiba vagy kisebb balesetek ne hátráltassák a verseny során. A cél a top 15!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: