2013-09-10 17:59:10• hírek • Kocsis Zoltán

Saját magának ad pofont a rendőrség?

Kolozsváron legkevesebb három föld alatti parkolót alakítottak ki az elmúlt tíz évben, Szatmárnémetiben egyet sem. Zilahon néhány hete vezették be a tilosban parkoló autók elszállításának rendszerét, Szatmárnémetiben ez évek óta nem sikerül. Mi több, a jelenlegi polgármester többször is kijelentette, nem is híve ennek. A helyi rendőrség fennhatósága csak a kijelölt parkolókra terjed ki, a közlekedési rendőrség pedig nem is foglalkozik a szabálytalan parkolókkal - mindennek az eredménye nem is lehet más, mint káosz!

A sajtó sokszor foglalkozott már a témával, a Facebook-on külön oldal fut, melynek tárgya legtöbb esetben a szabálytalanul parkolók közszemlére tétele. Ami viszont az elmúlt héten a Szabadság-tér körüli körforgalomban történt, az minden képzeletet fölülmúl: a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca sarkánál található tilalmi zónában szinten minden délután autók tömkelege parkolt zavartalanul. Alábbi fotónk augusztus 6-án, pénteken készült.

Mint ahogy szintén augusztus 6-án készült az a fotó is, amelyen tisztán látható: a járdán parkol egy hófehér Volkswagen, amelynek a hátulján még rendszám sincs. Azon a járdán, amelynek a védelmében május elején több tíz cölöpöt helyezett ki a polgármesteri hivatal.

Mindez Szatmárnémeti történelmi központjában, a város egyik legforgalmasabb pontján történt szeptember első hetében. Alig néhány száz méterre a megyei rendőrség székhelyétől. Ne csodálkozzunk tehát, hogy például az Independentei utcában található buszmegállókban a buszok nem tudnak megállni a helyi vagányok autóitól.

Amikor Maskulik Csaba városi tanácsos felvetette a kérdést a rendőrségnek, azt a megdöbbentő választ kapta, hogy a rendőrség számára a szabálytalan parkolás nem prioritás, mert nem számít balesetveszélyes tényezőnek. Ellentétben például a biztonsági övek használatának elmulasztásával. Ki érti ezt?

Amikor minden civilizált országban a kerékbilincsektől, elszállításoktól vagy büntetésektől rettegnek a szabálytalanul parkolók, mi több, lassan Románia legtöbb civilizált városában is, addig Szatmárnémetiben ez senki számára sem prioritás.

Mi ez, ha nem saját magunknak adott pofon?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: