2015-01-12 14:02:07• hírek • MTI

Saját labdarúgó-válogatottja lesz a felvidéki magyaroknak is

Székelyföld legközelebb áprilisban játszik, az ellenfél az Indiai-óceánban fekvő Chagos-szigetek válogatottja lesz, a mérkőzésre valószínűleg Tusnádfürdőn kerül sor.

Várhatóan már az idei évben saját labdarúgó-válogatottja lesz a felvidéki magyaroknak, az ehhez vezető folyamat a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) bejegyzésével már meg is kezdődött.

Varga Péter, az FLE elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a felvidéki magyarok leendő válogatottjának játékoskeretét a felvidéki labdarúgó-bajnokságban (FLB) szereplő csapatokból válogatják majd össze, a jogi háttérszervezete pedig az FLE lesz.

A bajnokság sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján, önszervező módon jött létre két éve. A sorozatot, amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt, a felvidéki magyar válogatott létrehozásának távlati céljával alakították.

"A felvidéki labdarúgó-válogatott ötletének megvalósítása mára elérhető közelségbe került, bejegyeztük a háttérszervezetet és felvettük a kapcsolatot a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációjával (ConIFA), ahová várhatóan hamarosan teljes jogú tagként is felvételt nyerünk" - számolt be terveikről Varga Péter hozzátéve, hogy amennyiben ez utóbbira sor kerül, a ConIFA-nak a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület (SZLE) után még egy magyar tagja lesz.

Varga kiemelte azt is, hogy reményeik szerint a válogatott már az idén összeállhat, s első meccsét szeretné az SZLE csapatával játszani, amellyel már nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani.

Székelyföld válogatottja június 12-21. között pályára lép a CinIFA által első alkalommal megszervezésre kerülő Európa-bajnokságon. Rajta és a házigazdákon kívül Nizza, Okcitánia (Franciaország), Hegyi Karabah (Örményország), Abházia, Dél-Oszétia (egyaránt Grúzia), Roma válogatott, Frankónia (Németország), Lappföld és Padánia (Olaszország) alkotja a mezőnyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: