2016-02-15 15:38:20• hírek • Kocsis Zoltán

Saját kezébe veszi a szemétgyűjtést Szatmárpálfalva

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Saját kezébe veszi a község lakói által megtermelt szemét összegyűjtésének problémáját a Szatmárpálfalvai Polgármesteri Hivatal, miután az utóbbi hónapokban ez komoly problémákat okozott: az önkormányzat két kukásautót vásárol.

Nagy József polgármester vezetésével a pálfalvi küldöttség kedden indul útnak Münchenbe, ahonnan két Mercedes típusú szemeteskocsival tér vissza. Amint azt a polgármester elmondta, az egyik jármű az Amac, Oroszfalu, Hirip, a másik pedig a Szatmárpálfalva, Ombod, Pettyén vonalon szedi majd össze a háztartási hulladékot.

A szemétgyűjtés az utóbbi néhány hónapban vált égető problémává a községben, azt követően, hogy kiderült: a hét önkormányzat (Berekszó, Kolcs, Borválaszút, Szamosborhíd, Remetemező, Homoród és Szatmárpálfalva) által közösen üzemeltetett részvénytársaság működése komoly kivetnivalót hagyott maga után. Ezt egy ideje a szatmárhegyi önkormányzat segítségével igyekeztek kompenzálni, Szatmárpálfalva Szatmárnémeti felőli végén pedig a Florisal szedte a szemetet.

„Úgy döntöttünk, a polgármesteri hivatal a saját vállára veszi a szemétgyűjtés problémáját. Ez egyrészt komoly költségtől kímél meg minket, másrészt közel fele annyiért szedjük majd össze a szemetet, mint teszi azt jelenleg a Florisal", jelentette ki Nagy. A szatmárnémeti cég amúgy havi 15 lejt kér a szolgáltatásért.

A pálfalvai delegáció a két kukásautó mellett még egy három tonna teherbírású Mercedes haszongépjárművet is vásárol Németországból. A jármű a hivatal munkásainak különböző karbantartó tevékenységét segíti majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: