2014-04-29 18:30:28• hírek • Kocsis Zoltán

Saját foci-válogatottja lesz Székelyföldnek!

Saját labdarúgó válogatottja lesz Székelyföldnek! A csapat pedig ott lesz az idei világbajnokságon! Mindez nem vicc és április elseje is távol van már!

A Székelyföldi Labdarúgó-egyesületet ugyanis tavaly december 13-án felvették a NF-tanácsba, így a válogatott részt vehet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tagságával nem rendelkező csapatok számára kiírt világbajnokságon.

Az NF-tanács (eredeti nevén franciául Nouvelle Fédération Bord) 2003-ban alakult Brüsszelben. Olyan csapatokat tömörít, amelyek régiókat, etnikai vagy egyéb jellegű kisebbségeket képviselnek. Jelen pillanatban tagjai közé tartozik például Tibet, Szomáliföld, Grönland, Lappföld, Kurdisztán, Észak-Ciprus, Szardínia, Darfúr (Szudán), Gozo (Málta), Nyugat-Szahara vagy a franciaországi Provence.

Az NF-tanács a FIFA mintájára világbajnokságot is szervez tagjai számára. Az VIVA Világkupát első alkalommal Lappföld nyerte meg 2006-ban, majd az észak-olaszországi Padánia mesterhármasa következett. Utóbbi két döntőt Kurdisztán ellen nyerték, akik aztán 2012-ben az Észak-ciprusi Török Köztársaság csapatát legyőzve csúcsra értek.

A kezdetben kétévente megrendezett torna négy éves ritmusra állt át. Az idei bajnokság időpontja és helyszíne május 20-án dől el, ám valószínűleg Lappföld lesz a házigazda. Székelyföld viszont biztosan ott lesz a tornán!

Addig is május 31-én Himalája ellen játssza majd első meccsét a székelyföldi válogatott. A szövetségi kapitányi tisztséget Jakab Zoltán, a Futsal Klub Székelyudvarhely edzője látja majd el. A csapat természetesen a székely nemzeti színekben pompázik majd, a finanszírozást pedig a mezek és egyéb emléktárgyak eladásából oldanák meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: