2014-04-28 13:29:56• hírek • Kocsis Zoltán

Saját anyját zsarolta az ellopott rendszámtáblával

Saját anyját zsarolta meg egy 23 éves szatmárnémeti fiatal a nő autójáról ellopott rendszámtáblával. A nő a rendőrség megfigyelése alatt átadta az összeget, majd kézre került mindkét zsaroló.

A Szatmárnémetiből származó, Németországban élő nő április 22-én, kedden tett feljelentést a Szatmár Megyei Rendőrségen, mondván: a Sugárúton leparkolt autójáról ismeretlen tettesek ellopták a rendszámtáblákat.

Miközben a rendőrség elkezdte a nyomozást, a tolvajok kapcsolatba léptek a nővel és 500 eurót követeltek azért, hogy visszaadják a Németországban bejegyzett jármű rendszámtábláját. Több sms-t is írtak három különböző telefonszámról. Hogy csökkentsék a lebukás esélyét, olyan feltöltős kártyákat használtak, amelyeket csakis erre a célra aktiváltak.

A rendőrség javaslatára a nő elfogadta a zsarolók kérését és vasárnap átadta a követelt 500 eurót egy 47 éves férfinek. A bankjegyeken azonban a rendőrség speciális azonosító jeleket helyezett el, valamint követte a pénzt átvevő férfit.

Így jutottak el az ötletgazdához, egy 23 éves férfihoz. Akiről aztán kiderült, ő a megzsarolt nő fia. Szülei válásakor a fiú az apjával maradt Szatmárnémetiben és nem ápolt túl jó kapcsolatot Németországba költözött anyjával.

A 23 éves férfit lopás és zsarolás vádjával 24 órára őrizetbe vették, majd 30 napos bírósági felügyeletet rendeltek el vele szemben. Ez többek között azt jelenti, hogy a megállapított időközönként meg kell jelennie a rendőrségen és értesítenie kell a hatóságokat, ha huzamosabb ideig el akarja hagyni lakhelyét. Társa szabadlábon védekezhet, ellene zsarolásban való bűnrészesség a vád.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: