2013-05-20 15:16:30• hírek • Prohardver.hu

Saját Google okosszemüveget készít a Recon Instruments

A cég nem ma kezdett a szemüvegbe integrálható megoldásokkal foglalkozni, ennek hála izgalmas terméknek nézünk elébe.

A Recon Instruments nem ismeretlen név a piacon, találkozhattunk már olyan termékkel, amiben valójában a Recon megoldása dolgozott: ilyen volt példának okáért a Zeal Transcend síszemüveg beépített, HUD-szerű kivetítővel, ami jóval a Google Glass előtt került a piacra. Nos, ezek után nem csoda, hogy a Google Glass megjelenése után a cég szintén szerette volna tudását megcsillogtatni ezen a piacon, így a Google I/O 2013 konferencián mutatták be részben saját megoldásukat, a Recon Jet-et.

A Recon egy a Google Glasshoz hasonló kivitelű terméket szeretett volna alkotni, de ez esetben egy sportos napszemüveg szolgáltatta az alapanyagot, aminek szintén a jobb lencséje elé integrálták az előre néző HD kamerával egybeépített mikro megjelenítőt – ennek felbontása egyelőre titok. Természetesen a hardver itt is a felszerelt kiegészítő egység házában kapott helyet, ami kevésbé diszkrét, mint a Google megoldása. Magáról a processzorról nem sokat tudni azonkívül, hogy egy kétmagos SoC a lelke, azt viszont elárulták, hogy emellett Wi-Fi és Bluetooth vezérlő, GPS modul, gyorsulásmérő, giroszkóp, magasságmérő, hőmérő és mágneses iránytű teljesít szolgálatot, valamint a fejhallgató-mikrofon páros sem maradt le róla.

Ebből is látható, hogy a Recon nem a mindennapos, folyamatos használatot tartotta szem előtt, hanem elsősorban sportolási célzattal készítette a Jetet – noha van már rá Facebook alkalmazás is.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: