2011-01-04 09:48:23• hírek • Szatmár.ro

Gyenes egy helyet javított

Az újesztendő első hétfőjén már a 32. Dakar rali második mért etapjának vágtak neki a versenyzők: Cordoba és Tuacaman közötti táv a technikás versenyzőknek kedvezett, sok volt az ugrató és az eső.

Gyenes Mani rajongói oldal a Facebook-onCarlos Sainz panaszkodott is a nap végén, hogy gondjai voltak az ablaktörlőkkel. Ez azonban nem akadályozta meg a címvédőt, hogy az első szakasz után ismét a leggyorsabb legyen Volkswagenjével. A második helyre csapattársa, a katari Nasszer Al-Attijah futott be, míg harmadikként a francia Stephane Peterhansel BMW-je ért célba. Ugyanaz a hármas végzett tehát az élen, mint egy nappal korábban, azzal különbséggel, hogy az arab versenyző megelőzte „Mr.Dakart".

A motoroknál sem történt különösebb meglepetés, Cyrill Despres ezúttal is a leggyorsabbnak bizonyult, megelőzve az előző napi másodikat, Marc Comát valamint Lopez Contardót. Az első háromból ezúttal az a Ruben Faria maradt ki, aki vasárnap ugyan elsőként ért célba, ám gyorshajtásért megbüntették. Igen, gyorshajtásért, mivel a Dakar útvonala néha falvakon vezet át, ahol be kell tartani az előírásokat.


Az autósok szakadó esőben kezdték a hétfői versenyt
Az autósok szakadó esőben kezdték a hétfői versenyt fotó:dakar.com


Nem okozott csalódást szurkolóinak Gyenes Emánuel sem, az erdélyi motoros ráadásul egy pozíciót javítani is tudott előző napi eredményén, így a 19. helyen ért be a táborhelyre. Szurkolókból pedig nincs kevés: Szatmár és Brassó megyén kívül az Autonet Import egész romániai csapata a tehetséges kollégának drukkol. A szatmárnémeti pilóta vasárnapi eredményéhez is szükségeltetik némi kommentár, mivel az olasz Ivan Boano hét perces büntetése miatt egy helyet előre léphetett, így végül a 21. helyen könyvelték el. Gyenes csapattársa, Marcel Butuza a 71. pozícióban zárta a hétfői napot.

A kamionosoknál ezúttal az orosz Firdaus Kabirov Kamaza volt a leggyorsabb, megelőzve a cseh Ales Lopraist (Tatra) valamint a német Franz Echtert (MAN). A kvadosok mezőnyében az argentin Alejandro Patronelli nyerni tudott, maga mögé szorítva a cseh Josef Machareket és a szintén argentin Tomas Maffeit.

Lopez Contardo a dél-amerikai nyárban fotó:dakar.com
Contardo a dél-amerikai nyárban fotó: dakar.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: