2006-05-16 22:33:49• hírek • Szatmar.ro

Safer Internet Plus

Biztonságosabb Internetet akarnak a gyerekek védelmében.
Nagy Zsolt, távközlési és informatikai miniszter nyitotta meg a Safer Internet Plus napot, a szakminisztérium székhelyén.
Az információhoz való széleskörû hozzáférés számos elõnnyel jár a mai társadalomban, de magával hordoz bizonyos kockázatokat és fenyegetéseket is, ami elsõsorban a legsebezhetõbb korcsoportot, a gyerekeket érintheti. A minisztérium számára a virtuális világ biztonságosabbá tétele fontos célkitûzés, és ebben a témakörben úgy gondoljuk, hogy a szülõk és a tanárok tájékozottsága az internetezéssel együtt járó kockázatokkal kapcsolatban segítséget jelenthet ezek csökkentésében – nyilatkozta Nagy Zsolt.

A Safer Internet Plus az 1999-2004-es periódusban futó eSafe program folytatása, amelyben 17 európai állam vett részt, mintegy 37 projekt résztámogatásával, több mint 136 szervezet bevonásával.

A 2005-2008-as periódusban 45 millió eurós költségvetéssel rendelkezõ Safer Internet Plus program elsõleges célja az illegális internetes tartalmak visszaszorítása, a nem óhajtott és ártalmas tartalmak (spam-ek) terjedésének fékezése. A program mindenek elõtt a felhasználóknak – szülõknek, oktatóknak, gyerekeknek – szól, hangsúlyt fektetve e csoportok felkészítésére a tudatos védekezés érdekében.

Az eseményen részt vett Yolanda Arevalo-Torres az Európai Bizottság, Janice Richardson az INSAFE és Suvi Kuikka az Inhope Egyesület részérõl. Részletes információk a programról az alábbi honlapon olvashatók: http://europa.eu.int/information_society/activities/sip
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: