2019-07-02 07:53:04• hírek • Bede Emőke

Safe Choices: ittas vagy kábítószeres autóvezetés miatt elítélt sofőrök meséltek tapasztalataikról

Július 1-én, azaz hétfőn rendhagyó foglalkozásra került sor Szatmárnémetiben, melyen a szakemberek mellett olyan felfüggesztett börtönre ítélt sofőrök vettek részt, akiket korábban alkoholos befolyásoltság vagy kábítószer hatása alatti vezetés miatt ítéltek el.

A Safe Choices néven elindított program célja, hogy a minimálisra csökkentse a visszaesés kockázatát az alkohol és a drog veszélyeinek tudatosítása által. A csoportfoglalkozás során a résztvevők háromszor találkoznak, és minden alkalommal más és más, a fentebb említett témákat érintő kérdéseket dolgoznak fel – adta hírül a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ.


A foglalkozássorozat első állomását, azaz a hétfői beszélgetést a résztvevők bemutatkozása és az általuk elkövetett közúti bűncselekmény ismertetése nyitotta meg. Ezt követően a csoporttagok az alkoholfogyasztás és a droghasználat által befolyásolt autóvezetői magatartásról, illetve az ehhez kapcsolódó tévhitekről folytattak diskurzust. Ugyanakkor arra is lehetőségük volt, hogy kipróbálják azt speciális szemüveget, mely az agyat megtréfálva az ittas állapot érzetét kelti. A következő alkalmak során, azaz július 5-én és 8-án hasonló témákat fognak feldolgozni a beszélhetéseken, s a drogprevenciós központ, illetve a partnerintézmények remélik, a programban részt vevő sofőrök örök életre levonják a tanulságot, és nem nyúlnak többé a pohár után vezetés előtt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: