2016-12-19 10:51:26• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

SZIKE-istentiszteletet tartottak

Szeretettel „táplálkozva" hangolódott az ünnepre a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsága, az az ifjúsereg, amely elérkezett a második alkalommal megrendezett SZIKE-istentiszteletre. Szatmár-Szamosnegyed református templomában, advent negyedik vasárnapján, koraeste 18 órától igehirdetés, fiatalos dicsőítés, bizonyságtétel és előadás is készítette az ifjú szíveket az ünnepre.

Fiatal liturgusainak felvezetésével Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó hirdetett Igét: „A szeretet soha el nem fogy." (1Kor 13,8a) Sokminden elfogy, a fiatalság, a tehetség,  a szépség, de  az Istentől kapott szeretet soha. Ráadásul még gyűlöletet gyűjtve is tudjuk magunkat pusztítani. Bátran menjünk a minket szerető, átölelő Krisztushoz, nála föltöltekezhetünk szeretettel! - biztatott az igehirdető.

A Bízz Band dicsőítéssel, karácsonyi dalokkal hangolt tovább az ünnepre, pörgősen, modern stílusban elénekelve, többek között a Krisztus Urunknak áldott születésén, a Csendes éjt és a Karácsony éjjelén című számot is. Póti Eduárd történelemtanár ezúttal nem történelmi előadásra kéretett fel, hanem bizonyságtételre. Beszélt Istennel való kapcsolatáról, és arról a hitről, mely eddig is megtartotta. A szamosnegyedi ifjak Wass Albert: Magyar karácsony az égben című művét adták elő, majd Torzsás Rita Gabriella énekben tett tanúbizonyságot a mustármagnyi hitről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: