2013-02-28 10:48:27• hírek • Póti Orsolya

Slam Poetry a SzameDT szervezésében

A Szatmár Megyei Magyar Diáktanács március elsején Slam Poetry-t szervez a Backdoor Pub-ban. Ha fel szeretnéd olvasni az írásaid vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy a rendezvényre, akkor gyere el Te is!

Ötletet merítve a más városokban működő slam poetry mozgalmakból, a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SzameDT) úgy döntött megkísérli Szatmárnémetiben is elindítani ezt a viszonylag új hullámot.

A slam poetry egy előadó költészeti verseny, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető szöveget mondanak az előadók. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés.

Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, sőt olykor metafora is.

Ezt a rendezvényt a SzameDT azoknak a fiataloknak szervezi, akiket érdekel akár az irodalom, akár a rap vagy a dráma, akik megpróbálkoztak már a versírással, akik szívesen hallgatják más fiatalok verseit, gondolatait.

A rendezvény március elsején, este 19 órától a Backdoor Pub-ban kerül megszervezésre. A szervezők szeretettel várnak minden olyan érdeklődőt, aki fel szeretné olvasni írásait vagy kíváncsi a Slam Poetry-re.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: