2008-07-04 13:27:15• hírek • Szatmar.ro

SMURD autók Szatmáron is

 A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége elsősegélynyújtó járművekkel gazdagodik.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége pár héten belül két SMURD mentőautót kap az Egészségügyi Minisztérium jóvoltából – adta hírül Gheorghe Stramb, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője, félévértékelő sajtótájékoztatóján.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége már régóta tervbe vette, hogy beszerez néhány elsősegélynyújtó mentőautót, mivel számos balesetnél a tűzoltóság hamarabb érkezik a helyszínre, mint a mentők. Az új SMURD autókkal szakértelemmel rendelkező csapat közlekedik majd, ugyanis nemrégiben közel 30 személy vett részt Nagyváradon a szükséges képzésen. - Az új mentőautók lehetőséget teremtenek a mihamarabbi elsősegélynyújtásra, így egy-egy balesetet szenvedett embernek több esélye van a túlélésre. A minisztérium részéről megkaptuk az ígéretet, úgyhogy reméljük két héten belül megérkeznek hozzánk a járművek – magyarázta Stramb.

A félévértékelőn Stramb elmondta: sikeres hónapokat tudhat maga mögött a katasztrófavédelem, 165 esetnél voltak jelen, amelyből 80 tűzeset volt. Az elmúlt félévben több települést öntött el árvíz is, ezért a károk is magasak, azonban a megmentett javak nagyobb hányadot képeznek. - Jelen pillanatban a kánikula miatt több hívást kapunk, azonban folyamatos készenlétben vagyunk. A tevékenységünket a jövőben még hatékonyabbá kívánjuk tenni, ezért is örvendetes tény, hogy újabb felszerelésekkel bővülünk -fejtette ki Stramb.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége az elkövetkezendő néhány évben országos szinten 20 nagyobb kapacitású tűzoltókocsival, valamint 50 olyan darus kiemelő autóval gazdagodik, amelyet komolyabb baleseteknél hatékonyan lehet bevetni. Járművek a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségéhez is érkeznek majd.

P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: