2006-02-19 14:24:10• hírek • Szatmar.ro

SIM kártyák laptopokba

Integrált SIM kártyával a könnyebb és sokoldalúbb hálózati alkalmazások érdekében.

Az Intel és a GSM Szövetség (GSMA) azt szorgalmazza, hogy a jövőben minden noteszgép PC rendelkezzen integrált SIM kártyával a könnyebb és sokoldalúbb hálózati alkalmazások érdekében.
Az Intel tervei szerint a jövőben a noteszgépeknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy a különböző, például mobiltelefonos 3G, WiFi, vagy más vezeték nélküli hálózatokon gyorsan és könnyedén használhatóak legyenek. A felhasználók számára jelenleg nem túl praktikus megoldás, hogy a különféle szolgáltatásokhoz, illetve az eltérő rendszerű hálózatokhoz külön és ismételten más-más hálózati kártyát kell noteszgépükbe behelyezniük, emellett pedig az eltérő szoftverek telepítése és a sokrétű díjszabások sem könnyítik meg a dolgukat. Az integrált WiFi/3G/GSM hálózati kártyaként működő SIM-ek egy csapásra megszüntetnék mindezt a kellemetlenséget, és az Intel illetékese szerint valódi mobilitást biztosítanának. A praktikus megoldás mellett a külön hálózati kártyák számára továbbra is maradna hely, mondjuk a céges e-mailekhez és intranet hálózatokhoz, amelyek így jól elkülöníthetők lennének a személyes alkalmazásoktól.

Az Intel és a GSMA elképzelése a fentiek mellett a szolgáltatóknak is kedvezne, mivel az egységes SIM révén lehetővé tenné számukra kombinált WiFi/3G/GSM platformú vegyes szolgáltatások és csomagok forgalmazását. Arról, hogy az ehhez szükséges technológiai fejlesztés milyen fázisban van, egyelőre egyik fél sem nyilatkozott.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: