2009-08-25 10:30:43• hírek • Szatmár.ro

Rúzsa Magdi lesz a PMN sztárvendége

A Megasztár harmadik szériájának nyertese, Rúzsa Magdi fog fellépni a nyolcadik alkalommal megrendezett Partiumi Magyar Napok zárónapján. A sztár a Vasile Lucaciu téren felállított színpadon ad koncertet, melyen az előrejelzések szerint több ezer szatmári fog részt venni.

Az Eurovíziós dalverseny, a Megasztár és a Kapcsolat Koncert színpadjait követően a Partiumi Napok zárókoncertjének helyszínén lép fel a 2005-ben Magyarország legjobb énekhangjának tulajdonosa, Rúzsa Magdi. A műsor szerint augusztus 30-án, vasárnap 21 órától a Vasile Lucaciu téren felállított színpadon fogja elénekelni saját és feldolgozott slágereit.

Az énekesnő 1985. november 28-án született a vajdasági Vrbas városban. Általános iskolai tanulmányait falujában, Kishegyesen végezte az Ady Endre Kísérleti Általános iskolában. Ennek elvégzése után Szabadkára jelentkezett középiskolába, s fel is vették az Egészségügyi Középiskolába, ahol szülészeti nővérnek tanult.
Magdi kisgyerek korától fogva énekelt. Első igazán meghatározó zenei élményét 2004-ben szerezte: a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, a Madness-hez.

2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert. A boltokban megjelent az első Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőben elhangzott dalok címmel, valamint első stúdió lemezét is piacra dobta 2006. november. 28-án Ördögi Angyal címmel.

2007-es évet végig koncertezte, s mindemellett képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon is. Nem kevés sikerrel: kilencedik helyezést ért el. A 2007-es koncertsorozatból mindenképpen kiemelkedő esemény volt a június 30-án megrendezett Kapcsolat koncert, mely rendezvényről az idő közben a magyar fővárosba költöző Magdi később dvd-t, és hanglemezt is kiadott.

A ki volt már Rúzsa Magdi koncerten, az valószínűleg azért, aki pedig soha nem volt, az pedig azért fog részt venni az idei év legnagyobb szatmárnémeti könnyűzenei eseményén. Az énekesnő különleges hangjával egyenesen megbabonázza a hallgatóságot - mesélik azok, akik már élőben hallották a művészt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: