2009-04-28 11:50:41• hírek • Szatmar.ro

Ki vigyáz majd Messire?

A Barcelona zsenijének őrzése kulcskérdés lehet a Chelsea számára.

A labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjének első mérkőzéseire kerül sor kedden, méghozzá egy nem akármilyen összecsapással, hiszen a spanyol listavezető Barcelona a tavalyi döntős Chelsea-t fogadja.

A katalánok ráadásul szinte az egész szezonjukat felteszik ezen a héten a „rulettasztalra", hisz nyolc nap leforgása alatt kétszer ütköznek meg a londoniakkal, közte pedig Madridba látogatnak, ahol a Bernabeuban amolyan döntőt játszanak a bajnoki címért.

Mindhárom összecsapáson kulcsfontosságú szerep vár Lionel Messire, és hatványozottan igaz ez a Chelsea elleni első mérkőzésre, mivel eltiltás miatt nem léphet pályára a kékek első számú baloldali védője, Ashley Cole. Őt vélhetően Bosingwa helyettesítheti, ám vigyáznia kell, nehogy úgy járjon, mint az előző körben a Lahmot helyettesítő Lell. Akkor Messi csúfot űzött a Bayern védelméből, csapata pedig négyet rúgott. Egy félidő alatt!

 

Guus Hiddink nem számíthat továbbá Joe Cole és Paolo Ferreira szolgálataira sem, mégis bizakodó: „Fejben már kétszer lejátszottam a találkozót, ám egyszer sem veszítettünk", nyilatkozta. A Chelsea abban is bízhat, hogy a katalánok a legutóbbi négy angolok elleni hazai meccsüket nem tudták megnyerni. Ugyanakkor 24 mérkőzésen csak kétszer veszítettek hazai pályán a katalánok angolok ellen, míg a Chelsea minden második meccsét elbukta Spanyolországban. A Barca eddig kilenc elődöntőből négyet nyert meg, a Chelsea esetében ugyanez a szám négyből egy.

A Chelsea Guus Hiddink hatalomátvétele óta 15 meccsből csak egyet veszített el, ráadásul a holland mester jól ismeri a spanyol focit, hisz korábban ült már a Valencia, a Real Madrid és a Betis kispadján is. A Barcelona lőtte ugyanakkor a legtöbb gólt az idei sorozatban, számszerűen 29-et, míg az előző két látogató, a Lyon és a Bayern München igen szép kis ajándékcsomaggal távoztak a Nou Campból: előző csapat öt gólt, utóbbi négyet kapott.

Ami az „exeket" illeti, Belletti és Deco 2006-ban még a Barcelona színeiben nyertek Bajnokok Ligáját, míg a Eidur Gudjohnsen korábban hat évet húzott le a kékeknél. És ha már a történelemnél tartunk, egy érdekesség: 2007-ben a Liverpool, míg tavaly a Manchester United búcsúztatta mindkét együttest a Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: