2009-04-15 00:59:22• hírek • Szatmar.ro

Hetedik mennyország

Fantasztikus mérkőzés, nyolc gól a Stamford Bridgen, londoni és katalán továbbjutás.

E sorok írójának két fontos dolgot el kell ismernie: egyrészt, hatalmasat tévedett, amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek beharangozójában azt írta, hogy a keddi visszavágókon semmilyen izgalom nem várható. Másrészt pedig ezen cikk címét még a Chelsea-Liverpool találkozó 88. percében találta ki, amikor a két együttes hét szerzett gólnál tartott. Persze, Lampard két kapufás találata sem rontott a fantasztikus találkozó összképén.

A Chelsea és a Liverpool előző négy évben nyolcszor találkozott egymással a Bajnokok ligájában és összességében tíz találatot jegyeztek. Egy héttel korábban már javult a mérleg, a Mersey parton a londoniak 3-1-re nyerni tudtak. Ennek megfelelően a Liverpoolnak egy választása volt: a támadás. Kamikaze módjára estek neki a kékeknek, és fél óra elteltével két pontrúgást követően már csak egy gólra voltak a továbbjutástól. Előbb Aurelio lőtt olyan szögből Cech kapujának jobb alsó sarkába, amilyenből mindenki, beleértve a kapust is, beadásra számított, majd a Xabi Alonso értékesített egy büntetőt. Az első játékrészben a Chelsea gyengén játszott, sehogy nem tudta felvenni ellenfele ritmusát, így elsősorban szerencséjének köszönhette, hogy nem kapott újabb gólokat.

 

A második félidőre aztán már egy másik Chelsea jött ki a pályára, amely villámrajtot vett: az 51. percben Drogba pörgetése tréfálta meg a kimozduló Reinát, hat perccel később pedig Alex bombázott elképesztő erővel egy szabadrúgást követően a Pool hálójába. A folytatásban a hazaiak remekeltek, Drogba tarthatatlan volt, Malouda cselezett, Lampard (fotó) robotolt, Ballack pedig remek passzokat osztogatott. A 76. percben egy ilyennel tört be Drogba a vörösök tizenhatosára, pazar csellel elfejtette védőjét, majd Lampard elé tálalt, aki becsúszva szerezte meg a vezetést csapatának.

Minden eldőlt, gondolták ekkor a nézők és talán Guus Hiddink legénysége is és lehet, ennek is köszönhető (persze, Benitez csapatának az érdeméből semmit sem levonva), hogy hét perccel később ismét egy gólra állt a továbbjutástól a Liverpool: a 71. percben Lucas egy megpattanó lövéssel egyenlített, Kuyt pedig közeli fejessel előnyhöz juttatta a vendégeket:

Itt tartottunk tehát a 88. percben, amikor a semleges néző a hetedik mennyországban érezhette magát a látottak alapján (persze, a védelmeket nem igazán illeti dicséret). Ekkor jött Lampard, aki 23 méterről úgy lőtt meg egy visszapasszolt labdát állítás nélkül, hogy az előbb mindkét kapufát érintette, majd a hálóban kötött ki.

Az embernek önkénytelenül is a 2001-es UEFA-kupa döntő jutott eszébe, amikor is a Liverpool 4-4-re végzett a rendes játékidőben az Alaves ellen, majd a hosszabbításban megszerezte (egy öngóllal) az akkor még érvényben lévő aranygólt. Most azonban nem volt hosszabbítás, csak folytatás. A Chelsea számára, amely az elődöntőben a Barcelonával találkozik majd. Jól kezdődik...

A Barcelona 4-0-ás győzelmet aratott az első mérkőzésen a Bayern München ellen, így enyhén szólva bizakodóan lépett pályára az Allianz Arenában. Bár többet birtokolta a labdát, átengedte a kezdeményezést a hazaiaknak és Toni két valamint Ribery helyzetére csak Eto'o válaszolt. A szünet után Ze Roberto remek passzát követően Ribery mutatott be egy pazar cselt és megszerezte a vezetést a csapata számára. Ettől kissé felpörgött a Barca és a 73. percben egy remek kollektív akció végén Keita egyenlített, megakadályozva ezzel a bajorokat, hogy győzelemmel próbálják meg kiengesztelni szurkolóikat az egy héttel korábbi csúfos vereségük miatt.

Eredmények(összetettben):
Chelsea-Liverpool 4-4 (7-5)
gólok: Drogba (51.), Alex (57), Lampard (76., 89), illetve Aurelio (19.), Alonso (28., 11-es), Lucas (81., Kuyt 83.)

Bayern München-Barcelona 1-1 (1-5)
gólok: Ribery (47.), illetve Keita (73.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: