2009-04-29 00:46:24• hírek • Szatmar.ro

Győzött a taktikai harc

A Barcelona és a Chelsea taktikailag szinte tökéletes meccset produkált, a foci rovására.

A labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjében minden előjel arra mutatott, hogy látványos játék és sok gól szemtanúi lehetnek a nézők, mivel a két csapat eddigi tizenegy találkozóján mindig született legalább egy gól. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Barcelona eddig 29-szer talált az ellenél kapujába az idei BL-sorozatban, míg a Chelsea az utóbbi 15 meccséből mindössze egyet veszített el.

Ám a keddi találkozó igen messze állt a látványos játéktól, melynek elsősorban a Chelsea állt útjában. Ugyanakkor az angolok passzív játéka ugyanannyira érthető, mint az, hogy a Barcelona sem akarta minden áron kockára tenni esélyeit és fejetlenül rohamozni. Így hatalmas taktikai csata zajlott a pályán Pep Guardiola és Guus Hiddink között.

 

Pedig jól kezdődött a találkozó, rögtön az első percben Eto'o és Marquez került helyzetbe. Ezt követően azonban sokáig semmi nem történt, a Barcelona tartotta a labdát, a Chelsea pedig minél messzebb az ellenfelet Cech kapujától. Amikor viszont közelebb kerültek az angol kapuhoz, akkor a védelem vagy maga a cseh válogatott hálóőr mentett, mint tette azt a 35. percben Henry lövésénél. Négy perccel később azonban Drogba előtt adódott a találkozó legnagyobb lehetősége, amikor lecsapott Marquez gyenge hazaadására, ám mind erős az erős lövését, mind pedig erőtlen kísérletét hárította Valdez.

A szünet után sem változott a játék képe, a 70. percig szinte csak Marquez sérülése jelentett izgalmat. Ekkor azonban Eto'o tört be a vendégek tizenhatosára, egy csellel elfektette Alexet, közeli lövését azonban Cech lábbal védte. Az utolsó percekben aztán az egyaránt csereként beálló Krkic és Hleb előtt adódott lehetőség, de előző elfejelte a még jobb ütemben érkező Alves elől a lasztit, utóbbit pedig Cech blokkolta.

Nem született tehát gól az első mérkőzésen, a visszavágón azonban mindkét csapatnak komolyabb kockázatot kell vállalnia, különben büntetőkre kerül sor.Henry ezúttal nem szerzett gólt

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: