2015-01-05 15:28:36• hírek • MTI

Russell Crowe első rendezése nagy siker Ausztráliában

Nagy kasszasiker lett Russell Crowe The Water Diviner című első világháborús filmje, amely a sztár rendezésében és főszereplésével december végén debütált Ausztráliában.

A produkció egy ausztrál farmerről szól, aki négy évvel az első világháború egyik legvéresebb csatája, Gallipoli után Törökországba utazik, hogy felkutassa a csatában eltűnt három fiát. Az apát Crowe alakítja, a további szereposztásban Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Jai Courtney, Ryan Corr, Ben O'Toole és James Fraser neve is olvasható.

A Variety.com értesülése szerint a The Water Diviner, Crowe első, rendezőként is jegyzett nagyjátékfilmje a december 26-i premiertől december 31-ig 5,65 millió ausztrál dollárt hozott az ausztrál mozikban, és ezzel a tavalyi év legnézettebb hazai filmje lett az országban. Mögötte sorakozik a Wolf Creek 2, amelyre 2014-ben 4,7 millió dollárért váltottak jegyet az ausztrálok, és a 2013 decemberében bemutatott A háború démonjai Colin Firthtel és Nicole Kidmannel, amely tavaly 5,5 millió ausztrál dollárt kasszírozott, és összbevétele elérte a 7,3 millió ausztrál dollárt.

A forgalmazási adatok szerint Crowe filmjének jegyeladásai vasárnapig 8,4 millió ausztrál dollárra nőttek. "Boldogok vagyunk, hogy az ausztrál közönségből ilyen lelkesedést váltott ki a film" - fogalmazott közleményében Mike Baard, a Universal Pictures Australia vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: