2009-09-22 16:06:06• hírek • Gozner Gertrud

Rozskenyeret sütnek fehér lisztből

A szeptember elseje és 15 közötti periódusban a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a kenyér és pékáruk forgalmazását ellenőrizte - derült ki Valentin Breban, a hivatal igazgatójának kedden megtartott sajtótájékoztatóján.

Az akció során a fogyasztóvédelem felügyelői húsz kereskedelmi egységet kerestek fel a megye területén. Az igazgató beszámolója szerint a következő kritériumok alapján történt az ellenőrzés, úgy mint a forgalmazott termék minősége, a fogyasztók megfelelő tájékoztatás a termékről, a péktermékek megfelelő szállítása és raktározása. Ami a forgalmazott pékáruk minőségét illeti, a felügyelők mindent rendben találtak - fejtette ki Breban, ami azonban a fogyasztók helyes tájékoztatást érinti, ott már több hiányosságot is tapasztaltak.

Az egyik üzletben például nem volt feltüntetve a kenyér kilogrammonkénti ára, a másik egységben rozskenyér címen árultak egy terméket, amelynek nyolcvan százalékát fehér liszt alkotta, a felszeletelt és nem szeletelt kenyereknek mások voltak az összetevői, több helyen nem írták hány százalékban tartalmaz burgonyát a krumplis kenyér, ugyanígy a mák, szezámmag vagy kömény aránya sem volt feltüntetve, valamint elfelejtették ráírni a meddig őrzi meg a minőségét az adott termék, illetve a a kenyér tömege kisebb volt az előírtnál.

Az ellenőrzések során a fogyasztóvédelmiek 17 bírságot róttak ki 70 ezer lej értékben. Összesen 1115 kilogramm pékárút vizsgáltak át az akció során, ebből 348,5 kilogrammnyi terméknek ideiglenesen felfüggesztették az értékesítését, 51 kilogrammot pedig véglegesen kivontak a forgalomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: