2013-07-09 14:15:32• hírek • Póti Orsolya

Vakációs programok a Szent Rita Egyesületnél

A szatmárnémeti Szent Rita Egyesület 2005 decembere óta működtet napközit a Hildegárda plébánia épületében, és célja az, hogy hátrányos helyzetű családok gyerekeit vegye szárnyai alá, őket Isten közelében keresztény szellemben nevelje, és nem utolsó sorban élelemmel és ruhával segítse őket.

A közösségbe járó gyermekek minden nyáron különféle színes vakációs programokban vehetnek részt a nevelők önzetlen munkájának és a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány támogatásának köszönhetően.

A rossz körülmények között élő gyerkőcök idén sem töltik el haszontalanul a vakációt, hiszen Szarvas Károly néptáncos, Péter Attila Zsolt színészművész, Szabó Tamás tornatanár, Márkusz Otilia zumbaoktató társaságában kapcsolódhatnak ki és tanulhatnak, a rendhagyó órákba pedig bekapcsolódnak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum önkéntes diákjai is.

Ezen héten az Északi Színház kulisszái mögé kalauzolják a gyerekeket, akik megtudhatják, mit csinál az ügyelő, a nézőtéri felügyelő és a sminkes közvetlenül a nézők érkezése előtt, az öltöztető hogyan készíti elő a szereplők ruháit.

A foglalkozások a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen naponta közel ötvenen vesznek részt a mozgást fejlesztő, képességfejlesztő, oktató jellegű és egyben játékos programokon.

A Szent Rita Közösség július 15-19. között egyhetes tábort Erdődhegyre, ahol szintén érdekes foglalkozások várnak kicsikre és nagyokra egyaránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: