2015-05-11 15:34:50• hírek • Kocsis Zoltán

Elkészült és felavatták az adorjáni kultúrotthont

Pazar kultúrotthonnal gazdagodott Adorján: a Sárközújlakhoz tartozó alig ötszáz lelkes faluban vasárnap avatták fel a létesítményt.

Az ünnepi eseményen Dudás Miklós római katolikus plébános és Besenyődi Attila adorjáni református lelkész szentelte fel és áldotta meg a valóban esztétikusra sikerült kultúrotthont.

Piricsi Artúr polgármester köszöntet mondott a helyi tanács tagjainak és az önkormányzat vezetőinek támogatásukért.

Kiemelte Rajszki János adorjáni tanácsos szerepét, aki végig egyfajta motorja volt a munkálatoknak. „Kiemelten köszönetet kell mondanunk Pataki Csaba szenátornak és Kereskényi Gábor parlamenti képviselőnek, akiknek közreműködésével komoly anyagi támogatást kaptunk a Szatmár Megyei tanácstól is, akiknek ezért szintén köszönettel tartozunk", fogalmazott Piricsi.

A ceremónia és az ünnepi beszédek után aztán a jelenlévő közel 150-160 személyt egy-egy tányér bográcsosra invitálta meg a polgármesteri hivatal.

A kultúrotthon felújítási munkálatai tavaly kezdődtek el. „Rajszki Jánossal sokat egyeztettünk. Adorjáni tanácsosként azt mondta, Adorján lakosai számára nagyon fontos, hogy legyen egy olyan kultúrház, ahol méltóképpen lehet megszervezni különböző eseményeket", emlékezett vissza a kezdetekre Piricsi.

A megyei tanács összesen negyvenezer lejjel támogatta a beruházást, a fennmaradó harmincezer lejt a helyi forrásokból biztosították. A felújítás során teljesen kicserélték a tetőszerkezetet, hőszigetelő nyílászárókat szereltek fel, újrabetonozták a talajt, arra padlócsempét tettek, felújították a villanyhálózatot, kicserélték a berendezést.

A beruházás eredménye egy olyan esztétikus, minden igénynek megfelelő kultúrotthon lett, ahol Adorján lakói ezentúl büszkén tarthatnak lakodalmat, keresztelőt vagy bármilyen más kulturális vagy közösségi eseményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: