2015-05-21 18:13:17• hírek • Kocsis Zoltán

Rózsapark épül Sárközújlakon

Néha hosszú az út az ötlettől a megvalósításig! „Két és fél éve született az ötlet, de csak az idén kezdtünk hozzá a megvalósításhoz", mondja Piricsi Artúr. Noha máris remekül néz ki, Sárközújlak polgármestere figyelmeztet: igazán szép csak augusztusra lesz.

„Jártamban-keltemben azt láttam, hogy sok más településsel ellentétben Sárközújalknak nincs egy szép parkja. Ekkor támadt az ötlet, hogy ki kellene alakítani egy rózsaparkot. Leültünk megbeszélni a dolgot Matyiku Zsolt kertészmérnökkel. Én elmondtam, mit szeretnék, ő pedig megmutatta, mit és hogyan lehetne", foglalta össze a rózsapark születését Piricsi.

A Scantei utcán kialakított parkot egyelőre múltidéző fakerítés szegélyezi. Közel száz rózsát ültettek el és 12 padon telepítettek. A park közepén kialakított sétányt gyomosodást gátló hálóval borítják majd le, erre jön majd a törtkő, ami lehengerlés után kellemes sétát tesz lehetővé. A rózsák közt füvet vetettek.

„Ezzel még közel sincs kész a munka", magyarázza lelkesen a polgármester. A park közepébe nyári virágokat ültetnek nemsokára, ősszel pedig különböző díszfákat, a kerítés belső oldalára pedig gyorsan növő sövényt telepítenek. Bővül még az „utcai bútorzat" is, hisz négy fából készült hintát állítanak majd be a parkba.

„Reményeink szerint akkor lesz majd igazán szép a park", zárja mosolyogva Piricsi Artúr polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: