2010-06-02 13:50:29• hírek • Szatmar.ro

Rózsaesszencia és aromaterápia

A rózsa a rózsafélék családjába tartozó növénynemzetség, aminek több száz fajtáját ismerjük. A nők többségének kedvenc virága.

Szapphó - ókori görög költő - a virágok királynőjének nevezte. Az idők folyamán költőket, művészeket, de leginkább a szerelmeseket ihlette meg, mivel ősi női szimbolisztikával rendelkezik. Színének függvényében a szerelem, a vágy, a szépség, a szenvedély, a boldogság, a szemérmesség és az ártatlanság jelképe. Szemet gyönyörködtető és lélekmelengető hatásán kívül, számtalan felhasználási módja létezik: illóolajat, gyógyszert, bort és különböző gasztronómiai különlegességeket is készítenek belőle. Mivel illatát és méretét tekintve rendkívül változatos, ebből adódóan mindenki megtalálhatja a személyiségéhez leginkább illeszkedő rózsafajtát.

A legtöbb rózsa kifejezetten intenzív illattal rendelkezik. Jótékony hatóanyagainak és édes aromájának köszönhetően a gyógyászatban és a kozmetikai termékek, így a parfümök összetétele között is kiemelkedő helyet foglal el. Szakértők úgy vélik, hogy szíverősítő és görcsoldó hatású, ezen kívül enyhíti a szem-, és fejfájásos panaszokat, jó hatással van a látásra, a hallásra, a nőgyógyászati problémákra valamint a különböző bőrgyógyászati panaszokra. Egy rózsa hozzávetőleg 0,02% esszenciális olajat tartalmaz, ebből kifolyólag 30 ml. olaj előállításához mintegy 60 000 rózsa szükségeltetik.

Aromaterápiás kezelés alkalmával elsősorban a szívproblémák gyógyítására alkalmazzák, mivel szabályozza a szívműködést, stresszoldó- és vérnyomáscsökkentő hatású. Ezen kívül pozitív energiával tölt fel, nyugtató, szorongáscsökkentő, depresszió és érzelmi sokkhatás esetén rendkívül pozitív hatása van az érzelmi sérelmekre. A rózsás aromaterápia terhesség-, és allergiás reakciók esetén nem ajánlott! Használata előtt kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát!


A rózsaesszencia alkalmas a lelki egyensúly megteremtésére

A rózsaesszencia alkalmas a lelki egyensúly megteremtésére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: