2012-11-01 14:42:49• hírek • Póti Orsolya

Röviden a Halloweenról a Kölcseyben

Az ősi kelta hagyományból kialakul ünnepre, a halloweenra emlékeztek rövid műsorral a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói november elsején a tanintézmény dísztermében.

A tíz perces összeállításra az angol és a vallás katedra szervezésében került sor csütörtök délelőtt 11 óra körül. A diákok az ünnephez kötődő énekeket és verseket adtak elő, valamint elhangzott a halloween kialakulásának története is.

Ezt az ünnepet elsősorban az angolszász országokban tartják, bár mára már az egész világon elterjedt. A halloween a kísértetek, boszorkányok és egyéb szellemek ünnepe, amely a kelta halálisten kultuszában gyökerezik. Az ünnepben idővel összemosódott a holtak tiszteletének szánt nap, valamint a kelta samhain ünnep, amit október 31-én ünneplenek.

Az angol órákon már több alkalommal is szó esett a halloweenről, a tanárok elmagyarázták, hogy mit is ünnepelnek ilyenkor és, hogy milyen babonák, történetek fűződnek az ünnephez - tudtuk meg Orbán Emőke angoltanárnőtől.

A diákok és a szervező tanárok közös imával zárták a műsort. Egyébként a diákok egy kiállítással is készültek a halloweenra: a tanintézmény előterében töklámpásokat és az ünnephez kapcsolódó rajzokat láthattunk.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: