2016-03-21 17:21:50• hírek • Szatmár.ro

Rövid időre áram nélkül maradt több ezer szatmári

Hétfő délután Szatmárnémeti több lakónegyedében - mások mellett a 14-es, 15-ös, illetve 16-os negyedben - is rövid időre szünetelt az áramszolgáltatás. Ahogy 2015. december 24-én, úgy most is a vetési transzformátorháznál volt gond! Az áramszolgáltatást tartalék vezetékeken látják el, és úgy tűnik, ez még egy ideig így fog maradni.

Nemrég több Szatmárnémeti környéki településen szünetelt az áramszolgáltatás a vetési transzformátorház meghibásodása miatt, hétfőn pedig több ezer szatmári maradt áram nélkül több lakónegyedben hosszabb-rövidebb időre.

Az interneten sokan jelezték a hibát, a Szatmár.ro pedig Altfatter Tamás alprefektussal vette fel a kapcsolatot, hogy kiderüljön, mi lehet az áramkimaradás oka. Az alprefektus azonnal az áramszolgáltató vezetőségéhez fordult, akiktől megtudta: az egyszer már meghibásodott transzformátorháznál akadt probléma, a helyiek mellett pedig kolozsvári munkatársak is érkeztek a hiba elhárítására. Rövid időn belül sikerült is megoldani a gondot, tartalék-vezetékeken keresztül ugyan, de sikerült visszaállítani a szolgáltatást.

A régi, sok esetben 25 éves, vagy annál is régebbi vezetékek nem először okoznak gondot Szatmár megyében. 2014 szilveszterén Nagykárolyban maradt áram nélkül rengeteg lakás. 2015 karácsonyán, december 24-én este pedig 34 településen 9700 felhasználó maradt villanyáram nélkül. Akkor Ciprian Bud, a vetési állomást üzemeltető Transelectrica SA. kolozsvári területi igazgatója leszögezte, hogy a meghibásodott 220/110/20 kV-os állomás modernizálás alatt áll. A munkálatok 2016 márciusára fejeződnek be...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: