2011-04-15 15:35:25• hírek • Nagykároly.ro

Rottweilerek tépték szét

Halálra marcangoltak Nagykárolyban egy férfit pénteken a kutyák. A megyei rendőrkapitányság jelentése szerint a nyugat-szatmári megyejogú város kórházába 10 óra 30 perckor szállítottak be mentőautóval a férfit.

A testén megszámlálhatatlan sokaságban voltak kutyaharapásnyomok; később a sérüléseibe bele is halt a férfi. A hálál beálltakor, 12,45-kor értesítették a rendőrséget az egészségügyi intézményből.

A nyomozás során kiderült, hogy az elhunyt az 56 esztendős Alexandru S. három rottweiler fajú kutyát őrzött egy helyi ingatlan udvarán, egyébként ott is lakott, igaz, hatósági engedélyek nélkül. Az állatok gazdája amúgy egy 36 esztendős férfi, az ebeket a hatályos jogszabályoknak megfelelően tulajdonosuk be is jelentette az illetékes hivatalnál.

A Szatmár.ro kutyás-szakértőjét, Román József kutyakiképzőt kérdeztük meg az ügyben, aki elmondta: a rottweilerek kitűnő munkakutyák, mindazonáltal hivatalosan, törvény szerint is a veszélyes kutyák közé vannak besorolva. Ez esetben valószínűleg a klasszikus kutya-gazda kapcsolat nem volt kialakulva, nem ő volt a falkavezér, ezért eshettek neki az ebek. A kutyakiképző szerint az is kérdéses, hogy mennyire voltak igazi rottweilerek azok a kutyák: a tiszta vérvonalból származó kutyák ugyanis kiegyensúlyozott állatok - a labilisakat a tenyésztési folyamatból rendszerint kizárják.

A nyomozás természetesen még folytatódik. Mindenesetre a holttestet a nagykárolyi városi kórházban felboncolják - áll a jelentésben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: