2010-06-03 17:24:59• hírek • Szatmar.ro

Roszel kevesebbért is maradna

A kálmándi futballistának még tartozik a Diósgyőr, nem tudja hol folytatja.

Roszel Róbert, a Szatmár megyei labdarúgás egykori nagy reménysége egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását a következő idényben, bár elmondása szerint ő szívesen maradna Miskolcon.

A 27 esztendős csatár a télen került a Diósgyőrhöz és azzal a céllal vágott neki a tavasznak, hogy csapattársaival együtt megpróbálják elkerüli a kiesést. Akkor ez reális célnak tűnt, hisz a miskolci gárda az utolsó pozíciót foglalta el, de hátránya csak két pont volt. A bajnokság második fele viszont enyhén szólva sikerült valami fényesen: csak a Pápát tudták legyőzni és mindössze öt pontot szereztek és 14 egységnyi lemaradással zárták a szezont.

Roszel szerint ebben közrejátszott az a tény is, hogy rendkívül nehéz volt az első fordulók sorsolása, ami nem tett jót a futballisták önbizalmának: „Debrecenben vezettünk, és az utolsó 10 percben kaptunk három gólt, aztán a Videoton ellen egy hibából kaptunk gólt, én egy kapufát is rúgtam, tehát szerencsénk sem volt. Aztán jött Tornyi leváltása, de ez sem segített, a közönség is elvesztette már türelmét, jöttek a bekiabálások, ami lélektanilag is visszavetette a csapatot. Aztán márciustól fizetés sem volt, ez pedig nagyon rányomta a bélyegét a játékunkra, pedig a keretünk jó volt. A számlákat, a hiteltörlesztéseket fizetniük kellett a játékosoknak, ezért nem lehetett csak a futballra koncentrálni".


Roszel gólpasszt adott az MTK elleni meccsen
Roszel gólpasszt adott az MTK elleni meccsen


Amint az már kiderült, a Diósgyőr anyagilag sem áll valami rózsásan, ennek ellenére az Olimpia, a Kolozsvári CFR és a Beszterce egykori játékosa elmondta, ő valamivel kevesebb pénzért is szívesen maradnak a borsodi fővárosban. „Fogalmam sincs mi lesz a továbbiakban, az MTK elleni utolsó mérkőzésünk után semmit nem mondtak a jövővel kapcsolatban, a játékosok távoztak, én is eljöttem, de még a klub tartozik három havi fizetéssel is. Többször is próbáltam elérni telefonon Nagy Béla ügyvezető igazgatót, de nem sikerült, és a klubházban sem veszik fel a telefont. Úgy tudom, hogy a még egy évre szóló szerződésem a másodosztályra már nem érvényes, de azért tájékoztathatnának, hogy számítanak-e rám továbbra is vagy kereshetek más csapatot. Személy szerint az eddigi feltételek mellett vagy egy kicsit még engedve is a pénzből, én játszanék a másodosztályban is. Egyelőre még kivárok, még minden bizonytalan, aztán csak sikerül majd beszélnem a vezetőkkel, és elválik mi lesz", mondta Roszel.

A diósgyőri vezetők passzivitásának az is lehetett az egyik oka, hogy egész szerdáig reménykedhettek, talán mégis az NB1-ben folytathatják jövőre, ám a Profi Liga Tulajdonosi Bizottsága leszavazta a mezőny bővítését célzó javaslatot.

Roszel mellesleg kilenc bajnokin összesen 582 percet töltött a pályán a Diósgyőr színeiben. Ezen idő alatt nem sikerült betalálnia, de adott egy gólpasszt az MTK ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: