2010-01-11 14:42:47• hírek • Szatmar.ro

Roszel a Diósgyőrhöz szerződhet

A labdarúgó jó benyomást keltett Tornyi vezetőedzőben.

Néhány napon belül eldőlhet, hogy ismét élvonalbeli csapatban folytatja-e pályafutását Roszel Róbert, mivel a kálmándi labdarúgó az elmúlt napokban próbajátékon járt az magyar NB1-ben szereplő Diósgyőr csapatánál. Ahol mellesleg igen jó benyomást keltett.

„Bár a klub vezetőivel nem beszéltem, de a jelekből ítélve hamarosan határozni fognak arról, hogy szerződtetnek-e. Mindenesetre az edző, Tornyi Barnabás kedvező szakvéleménnyel volt rólam, az edzéseken mutatott teljesítményemről, és még szombat este is felhívott, hogy javasolni fogja a vezetőknek a leigazolásomat, mert úgy véli, tudnám segíteni a csapatot. Meglátom, milyen szerződést kínálnak, aztán ha kedvező lesz, akkor maradok a Diósgyőrben", mondta Roszel.

A szimpátia nem egyoldalú, mivel a Szatmárnémeti Olimpia, a Kolozsvári CFR, a Beszterce, az Aradi UTA és a Rm Valcea korábbi labdarúgója elégedett a klub által biztosított felkészülési lehetőséggel: a stadion újjáépülőben, az edzéseken pedig egy nagy méretű, nyitott és egy kisebb, fedett műfüves pályát lehet igénybe venni. „Tornyi jó benyomást tett rám, tud a játékosokkal bánni pedadógiailag is, de az edzéseken megköveteli a fegyelmet", tett hozzá Roszel.

A Diósgyőrre bizony ráférne egy gólerős csatár, mivel a csapat jelenleg utolsó előtti a tabellán, két ponttal lemaradva a már bennmaradást jelentő helyet elfoglaló Honvéd - Kecskemét párostól. A próbajáték ideje alatt Roszel egy hatos teremtornán is részt vett a DVTK-val, amelyen a gárda a döntőig jutott, ő pedig két gólt szerzett. Amennyiben összejönne a szerződés, Roszel egyik vetélytársa az U20-es válogatott Balajti Ádám lenne.

A 27 éves csatár jelenleg a második osztályban szereplő Nagybánya játékosa, ahol termékeny őszt tudhat a háta mögött, ám a folytatás több szempontból is kérdéses: „Nagybányára egy évre igazoltam az ősszel, de a szerződésben volt egy olyan kitétel, hogy ha találok magamnak más csapatot, akkor elmehetek. Ott jól is ment a játék, rúgtam öt gólt, de a csapatnál nagy gondok vannak, a játékosok május óta nem kaptak fizetést, ezért a futballisták 90 százaléka feljelentette a klubot, és szabadon igazolhatóvá válnak majd. Nekem is tartoznak még, ezért oda nem akarok visszamenni, remélem összejön a diósgyőri szerződés", mondta Roszel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: