2011-08-10 23:12:52• hírek • Kocsis Zoltán

Magabiztos magyar, kínkeserves román siker

Kapott gól nélkül hozta Magyarország és Románia a szerda esti barátságos mérkőzéseit, ám micsoda különbség! Amíg Hajnalék magabiztos játékkal ütötték ki Izlandot, addig Nicolitáék vért izzadtak a kontinens leggyengébb válogatottja, San Marino ellen.

A Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülés jegyében Magyarország Izlandot fogadta vendégül és a nyögvenyelős kezdés után végül fölényes győzelmet aratott. Az északiaknál hiába a több ígéretes tehetség, egyedül a veterán Gudjonsen tűnt ki valamivel. Ezzel együtt is az első fél óra kiegyenlített játékot hozott, amely során Gergely ziccert hibázott, Bjarnasson pedig egy egészséges lövéssel okozott némi riadalmat. A 31. percben aztán az addig sokat hibázó, meccshiány tüneteit mutató Koman vezetgette a labdát és mivel senki nem lépett ki rá, 23 méterről kilőtte az izlandi kapu jobb alsó sarkát. A találat megnyugtatta a magyarokat, a Hajnal, Koman, Dzsudzsák, Rudolf támadó alakzat néhány szép megoldással is előrukkolt, egy ilyen végén pedig Hajnal passzát követően Rudolf megduplázta a vezetésünket.

A szünetben Lipták helyére Juhász állt be, az Anderlecht légiósa pedig stabilizálta a szünet előtt néha átjáróháznak tűnő védelmet. Más kérdés, hogy Izland ekkor alakította ki egyedüli nagy helyzetét, de Gudjonsen kapáslövése után Bogdán bravúrral védeni tudott. Ekkor azonban már három góllal vezettünk, mivel az 58. percben Hajnal egy labdaszerzés után remekül játszotta meg Dzsudzsákot, aki ki is lőtte a kapu hosszú alsó sarkát. Ezt követően már csak egy csapat volt a pályán, ám örömteli, hogy Egervári Sándor tanítványai nem álltak le: Koman alig lőtt kapu fölé közelről, Dzsudzsák és Priskin pedig a kapufát találta el. Igaz, utóbbit követően a kipattanót Elek a hálóba bombázta, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt.

A magabiztos siker mindenképpen jó előjel a Svédország és Moldva elleni szeptember elei Európa-bajnoki selejtezők előtt, ám azt nem kell elfelednünk, hogy Izland szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított. Kijelenthető, hogy a támadósorral nincsenek bajok, főleg ha addig felépül Gera és Szabics is, a védelem viszont nagyon lyukas Juhász nélkül. Márpedig ő eltiltás miatt nem játszhat Ibrahimovicék ellen... Mindképpen ki kell még emelni Varga játékát, aki némileg szokatlan poszton, jobb oldali védőként kapott lehetőséget, ám rendkívüli futómennyiségével, rengeteg labdaszerzésével és önfeláldozó becsúszásaival a találkozó egyik legjobbja volt.

Koman remek lövéssel szerzett vezetést fotó: mlsz.hu

Romániának szerda este Argentína vendégjátékával a Nemzeti Arénát kellett volna felavatnia, a dél-amerikaiak visszalépése után azonban csak egy San Marino elleni idegenbeli fellépés maradt. És bár Victor Piturca ismételten győzelemmel debütált a válogatott élén, ezt a győzelmet nem teheti ki az ablakba!

Mutu és Tamas alkoholmámoros éjszakája után egyikőjük sem kapott lehetőséget, így a román kezdőcsapatban Radu Stefan személyében egyetlen légiós szerepelt. Románia annak rendje és módja szerint kapuja elé szegezte San Marinót, ám a lelkes amatőrök állták a sarat, egyedüli profi játékosuk, Aldo Simoncini pedig remekül védett. Mi több, az első félidő második felébe a hazaiak Marani és Selva révén közel kerültek ahhoz, hogy gólt szerezzenek - három év után először!

A második félidőben egyre nagyobb ziccereket alakítottak ki a vendégek, de Curelea két méterről sem tudott betalálni. Összejött ez a 72. percben Hereának, akinek első válogatottbeli góljával Románia legyőzte azt a San Marinót, amely a FIFA világranglistájának a legeslegutolsó helyét foglalja el olyan csapatokkal holtversenyben, mint Montserrat vagy Amerikai-Szamoa. De Bhután és Kelet-Timor mögött...
Barátságos mérkőzések:
Magyarország
- Izland 4-0
gólok: Koman (31.), Rudolf (44.), Dzsudzsák (58.) , Elek (87.)

San Marino - Románia 0-1
gól: Herea (72.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: