2012-05-25 16:56:50• hírek • Szatmár.ro

Esélyt kap a gyógyfürdő turizmus

Esély a gyógyfürdő turizmus minősítésére címmel szervezett szemináriumot pénteken Tasnádon az O.P.T.B.R. Gyógyfürdő Turisztikai Vállalkozók Szervezete, ahol Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a gyógyfürdő turizmusban rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

A szeminárium szervezői és a meghívott szakemberek arra keresték a választ, hogy melyek a térségi gyógyturizmus fejlődésének lehetőségei. Nicu Radulescu, a Romániai Gyógyfürdő Turisztikai Vállalkozók Szervezetének elnöke, a turisztikai tárca egykori államtitkára elmondta, hogy egy program keretében szakembereket szeretnének képezni, akik majd a gyógyturizmus területén tevékenykednének. Tanácsadást és elhelyezkedést szeretnének biztosítani 4 000 személynek, valamint további 2 000 ember szakmai minősítését is tervbe vették.  

Csehi Árpád Szabolcs a magyar és a román fél együttműködésére hívta fel a jelenlévők figyelmét, hiszen stratégiai fontosságúnak tekinti a két ország együttműködését a gyűgyfürdő turizmus területén. Egy uniós direktíva szerint 2013-tól az EP liberalizálja a tagországok egészségi szolgáltatásait. Ebből az európai gyógyforrások egynegyedével rendelkező Románia is csak nyerhet, melyből a gyógyfürdő turizmus ágazta megkétszerezheti bevételeit.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke támogatásáról biztosította a szervezetet és elmondta, hogy a megyei tanács több olyan tervet valósít meg, amelyek növelik a régió vonzerejét a turisták szemében, viszont ehhez megfelelő munkaerőre lenne szükség. 

- Amennyiben a turisták elégedetten hagyják el Szatmár Megye gyűgyfürdőit, a megfelelő szolgáltatásoknak köszönthetően legközelebb is visszatérnek térségünkbe - fejtette ki az elnök.

Tasnádon tartottak konferenciát - Csehi Árpád is részt vett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: