2015-07-14 16:18:42• hírek • Kocsis Zoltán

Rosszabbul teljesítettek a pedagógusok, mint a diákok

Kedden nyilvánosságra hozták a pedagógusok számára kiírt véglegesítő vizsgák eredményeit, amelyből kiderült, hogy Szatmár megyében az érintettek 44,44%-a ért el átmenő jegyet. Ebben a tekintetben a tanárok gyengébben teljesítettek, mint néhány héttel korábban az érettségiző, vagy képességfelmérőn résztvevő diákjaik.

Igen ám, csakhogy szakmailag nehezen megmagyarázható okok miatt a tanárok számára a csak a 8-as és az annál magasabb értékelések jelentenek átmenőt. Ha esetükben is az ötös lenne az átmenő, akkor azt a szatmári pedagógusok 96,03%-a teljesítette volna. Országosan ez az arány 92,78%. Ebben a tekintetben tehát Szatmár megye jobban teljesített, az átmenők tekintetében viszont már nem: az országos átlag ugyanis 46,23%. Összehasonlításképpen a VIII-osok képességfelmérőjén 76,73%, az érettségin pedig 73,40% volt a sikerességi arány.

Ami a jegyeket illeti, 5-ös alatt csak tízen teljesítettek, 5 és 7.99 között további hatvanan. A sikerrel vizsgázók között 55-en kaptak 8 és 9,99 közötti jegyet és mindössze egy vizsgadolgozat érdemelte ki a maximális jegyet. Ezt pedig a Tasnádi Általános Iskola testnevelő tanára, Kern Attila írta.

A július 9-i vizsgára amúgy Szatmár megyében 184-en iratkoztak be, ám végül csak 126-an vizsgáztak: heten meg sem jelentek, további 51-en pedig a tételeket látva elhagyták a termeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: