2013-06-30 17:25:26• hírek • Szatmar.ro

Rosberg nyert Silverstone-ban, Vettel kiesett

Nico Rosberg, a Mercedes istálló német pilótája nyerte meg vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjat, amelyet a címvédő és a pontversenyben élen álló Sebastian Vettel (Red Bull) műszaki hiba miatt feladott, így összetettben veszített az előnyéből.

Rosberg idei második, pályafutása harmadik részsikerét aratta, mögötte az év végén visszavonuló Mark Webber (Red Bull) zárt a második, Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik helyen.

A rajtot a pole pozícióban álló Lewis Hamilton (Mercedes) remekül kapta el, Rosberg azonban hibázott, így a harmadik helyről indulóVettel másodikként fordult el az első kanyarban. A negyedikként rajtoló Webber teljesen beragadt a startnál, s nagyon visszaesett. Az első kör végén Hamilton, Vettel, Rosberg, Adrian Sutil (Force India), Felipe Massa (Ferrari), Räikkönen, Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Alonso, Romain Grosjean (Lotus), Jenson Button (McLaren) volt a pontszerző helyeken haladók sorrendje.

Hamilton autóján aztán a 8. körben a bal hátsó gumi megadta magát, a defektes abronccsal a britnek gyakorlatilag egy teljes kört kellett megtennie, hogy behajtson a boxba, így visszacsúszott az utolsó pozícióba. A 10. körben Massa is bal hátsó defektet kapott, ezt követően az élmezőnyből Alonso, Webber, Ricciardo és Räikkönen, majd Rosberg és Sutil autóján is kereket cseréltek. Az élen állóVettel a 14. körben járt a boxban, és vezető pozícióban tért vissza a pályára.

A 15. körben a hetedik helyen haladó Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) is bal hátsó defektet kapott, a versenybíróság pedig a pályára került nagy mennyiségű törmelék miatt egy körrel később beküldte a biztonsági autót. Az első hat helyen ekkor Vettel, Rosberg, Sutil, Alonso, Grosjean és Räikkönen haladt.

A mezőny öt kört tett meg a Safety Car mögött, az újraindulás gond nélkül lezajlott, féltávnál Vettel, Rosberg, Sutil, Alonso, Räikkönen és Grosjean száguldott az első hat pozícióban. Räikkönen autóján a 30. körben újra kereket cseréltek, egy körrel később Alonso és Grosjean is a boxban járt, a 34. körben pedig Sutil, majd Rosberg, valamint Vettel váltott abroncsokat. Utóbbi az élmezőnyből ismét utolsóként járt a boxban, s az első helyre jött vissza a pályára, 10 körrel a leintés előtt azonban műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, s mivel autója a célegyenesben állt meg, ismét a pályára jött a biztonsági autó.

Az élmezőnyből Alonso, Rosberg és Webber azonnal kiment a boxba kereket cserélni, a Safety Car pedig a 45. körben hagyta el az aszfaltcsíkot.

Öt körrel a vége előtt Rosberg, Räikkönen, Webber, Sutil, Alonso, Hamilton volt az első hat sorrendje, miközben Sergio Perez (McLaren) bal hátsó defekt miatt kiesett. Webber és Alonso nagy felzárkózásba kezdett, három körrel a leintés előtt előbbi már a második, utóbbi a negyedik helyen haladt, végül mindketten felértek a dobogóra Rosberg mögé.

Összetettben az élen álló Vettel előnye 36 pontról 21-re csökkent legfőbb üldözőjével, Alonsóval szemben.

Az ötödikként célba érő finn Kimi Räikkönen (Lotus) sorozatban 25. versenyén szerzett pontot, ezzel megdöntötte a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher ide vonatkozó rekordját.

A világbajnoki sorozat következő versenyét, a Német Nagydíjat jövő vasárnap rendezik a Nürburgringen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: