2012-10-13 18:32:16• hírek • Szatmar.ro

Ropták a táncot a Kölcseyben – ezúttal élő zenére

A szombat esti jótékonysági bál teremtette lehetőséget kihasználva, élőzenés táncházra hívta a népzenét szerető gyerekeket és felnőtteket a Kása-házaspár a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületébe.

Kása Melinda és Kása Zsolt közel egy évtizede a néptánc rabja, azóta űzik és tanítják nem szűnő lelkesedéssel. A MADISZ szervezésében minden hétfőn táncházat tartanak kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak. Szervezési szempontok miatt akkor számítógép biztosítja a talpalávalót, szombat délután viszont élőzenére táncolhattak a résztvevők.

A magyarországi Parapács-együttes, amely fellép majd az esti jótékonysági bálon, készségesen elvállalta, hogy a táncházon is gondoskodik a táncosok szórakoztatásáról. A közel egy órás mulatságot felcsíki tánccal kezdték, majd egymást követték a játékos táncok.

A Kása-házaspár, akik nemrég alakították meg Röpike nevű néptánc-együttesüket, minden hétfő délután várják a néptánc kedvelőit a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba. A foglalkozásokat három kategória szerint tartják, kezdőknek, haladóknak és profiknak. A táncházon való részvétel ráadásul ingyenes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: