2011-08-27 18:37:28• hírek • Kocsis Zoltán

Röpködtek, pörögtek és ugráltak a biciklik az új központban

Szatmárnémetiben soha nem látott látványos biciklizésre került sor szombaton az új központban: a X. Partiumi Magyar Napok keretein belül rendezték meg ugyanis a város történelmének első extrém kerékpáros versenye.

A szervezők összesen két pályát építettek a bátor bringások számára. Az egyik a vasszerkezetre alapuló úgynevezett „halfpipe", amely a látványos és akrobatikus ugrásokat tartalmazó bemutatók és versenyszámok számára szolgáltatta a terepet. A másik pálya ennél is extrémebb, hisz ezt gerendák, olajos hordók, betonelemek és gumiabroncsok alkották. A speciális pályaelemeket mellesleg három szatmári vállalkozás, a GerBog autó- és gumiszerviz, a GrupWest Opel / Chevrolet / BMW márkaképviselet és az SVD Bau építőanyag-kereskedés közösen biztosította, az elemek pedig továbbra is a fiatalok rendelkezésére állnak a jövőbeni versenyekhez és rendezvényekhez.

Nem csak a versenyről, de neves vendégekről is gondoskodtak a szervezők, hisz olyan menők is visszajelezték részvételüket, mint a háromszoros junior országos bajnok nagyváradi Kiss Roland, a rendkívül látványosan bringázó Tutor Csaba, a besztercei Baiesiu Alexe Ioan valamint BMX kategóriában Alin Moldovan, a Twenty BikesCo és a Monster Energy versenyzője, aki  több olyan látványos trükköt is bemutatott.

A versenyt Butka Gergő főszervező és Kereskényi Gábor alpolgármester nyitotta meg, a majd negyven versenyző pedig összesen öt kategóriában mérhette össze tudását. A BMX Pro kategóriában a szatmárnémeti Pető Dávid végzett az első helyen a szintén szatmárnémeti Rózsa Attila és a nagybányai Onye Calin előtt. Az amatőrök között a nagybányai Jula Raul nyert, megelőzve két szatmári riválisát, Chindris Casiant és Pop Andreit.

A triál versenyszámban a juniorok között a botosani Lucan Dennis bizonyult a legügyesebbnek két hazai versenyző, Mihailescu Adam és Covaci Razvan előtt. A felnőttek között a nagyváradi Sarkadi Csaba vitte el a pálmát a szintén nagyváradi Tutor Csaba valamint a besztercei Zbanca Marius elől. Az elite kategóriában pedig taroltak a beszterceiek, mind  a győztes Baiesiu Alexe, mind pedig a második helyezett Ianosi Levente az ebből az erdélyi városból érkezett. Itt a nyíregyházai Majoros János végzett a harmadik helyen.

Ki kell emelni továbbá, hogy a nagybányai Jula Raul nem csak a BMX amatőr versenyét nyerte meg, de övé lett a Hardcore különdíj is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: