2010-04-07 13:13:30• hírek • Szatmar.ro

Rooney nélkül mit ér a ManU?

Amennyiben a Manchester United szerdán a Bayern München elleni labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján nem tudja kiharcolni a továbbjutást, könnyen "tragikussá" válhat a Vörös Ördögök szezonja.

A manchesteriek szombaton a bajnokságban, hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a Chelsea-től, amely így öt fordulóval a vége előtt lépéselőnybe került a pontvadászatban. Sir Alex Ferguson alakulata most a BL-ben javítana.

A Louis van Gaal vezette bajorok nemcsak a 2-1-es siker miatt kerültek kedvező helyzetbe a müncheni első mérkőzésen, hanem azért is, mert az MU legjobbja, Wayne Rooney a győztes találat előtt másodpercekkel megsérült, így biztosan nem játszhat az Old Traffordon, bár az angol sajtó erősen bizakodott benne, hogy mégis. Rajta kívül Anderson, Brown, Owen egyaránt sérült, de nem teljesen egészséges O'Shea és Evans sem.

A Bayernben ugyanakkor pályára léphet a múlt héten eltiltása miatt nem szerepelt Bastian Schweinsteiger, valamint van esély arra is, hogy sérüléséből felépülve szintén az együttes rendelkezésére áll a holland válogatott Arjen Robben. Tagja a keretnek Daniel van Buyten is, aki szintén kisebb sérüléssel bajlódik.

"Nagyon reménykedünk abban, hogy futballozhat, de egyelőre még nem tudunk biztosat az állapotáról - mondta van Gaal. - Az izomhúzódása sajnos nem jött rendbe teljesen, ezért valószínűleg csak szerdán dől el, hogy játszhat-e."

Sir Alex Ferguson csapata abban mindenképpen bízhat, hogy legutóbbi 26 hazai BL-mérkőzésén mindössze egyszer szenvedett vereséget, igaz, a döntetlen szerdán nem lesz elég, a továbbjutáshoz mindenképpen győzniük kell a Vörös Ördögöknek.

A Bayern München a 2-1-es előny mellett szintén "bízhat" a statisztikában, története során ugyanis nyolcszor találkozott a Manchester Uniteddel, s eddig csak egy alkalommal - a legrosszabbkor -, a 11 évvel ezelőtti BL-döntőben szenvedett vereséget.


Rooney és Anderson biztosan nem léphet pályára. Ellentétben a bíróval.
Rooney és Anderson biztosan nem léphet pályára. Ellentétben a bíróval...


A francia házi rangadót az első mérkőzésen kétgólos előnyt (3-1) szerzett Olympique Lyon várja kedvezőbb helyzetből. A Bordeaux-nak két góllal kell győzni a továbbjutáshoz, erre legutóbbi 13 BL-összecsapásán csak egyszer volt képes.

A lyoniak az elmúlt tíz szezonban folyamatosan szerepeltek a BL-ben, de eddig még egyszer sem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiak a hétvégén a szezon hátralévő részére elveszítették Fernandót és Sertic sem bevethető és hatalmas érvágás lenne Laurent Blanc edző számára, ha Carrasso kapus és a védelem egyik oszlopa, Planus is kidőlne a sorból, mivel mindketten némi sérüléssel bajlódnak. Ha lehet, a túloldalon azonban még ennél is rosszabb a helyzet, mivel Clerc és Makoun a védelem, Lisandro és Govou pedig a támadó alakzat fontos pillérei (előbbi kettős mellesleg sérült, utóbbi kettő eltiltását tölti.) Rajtuk kívül Bodmer játéka is kérdéses.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: