2019-02-06 14:09:35• hírek • Nagy Tímea

Rongálás fényes nappal a 16-os lakónegyedben a töltés melletti piknikező helyen

Hiába a több százezer lejes befektetés, a Szamos-töltés melletti területeken vandálkodnak a „jóakaró” fiatalok.

Eddig tartott a Polgármesteri Hiavatal beruházásából épített piknik hely a 16-os lakónegyedben. A környékbeliek egyik kedvenc zöldterületén pusztított néhány fiatal, a felvételeken jól látszik, módszeres rombolásba kezdtek. Két éve volt a lakosságnak arra, hogy a város szívében, rendezett környezetben élvezhesse a szabad levegős aktivitást. A töltés partjára végre kisgyermekes családok is kilátogathattak. Volt hol játszani, leülni, a hátizsákba csomagolt uzsonnát elfogyasztani.

 

Az önkormányzat 437 ezer lejes fejlesztése félig darabokban hever a fűben. A padok körül szemét szertedobálva, a fából készült ülőfelületek kettétörve és széthajigálva – mindezt nap közben tette az energiafelesleggel rendelkező társaság.

 

Emlékeznek még? Nem ez volt az első eset, mikor fiatalok álltak neki az utcabútorzatnak vagy dekorációnak. 2018 karácsonyán látott napvilágot néhány kép, melyen huszonévesek próbálgatták a központi park díszkivilágításának ellenállását. Jó néhány elemet el is törtek, melyek nem mentek át az önkényes „minőségellenőrzésen”. Üröm az örömben számukra: a rendőrség tettenérte őket.

 

Az önkéntes tereprendező csapatok november elején a Decebal-híd melletti római katolikus temetőt is kezelésbe vették. Több tucatnyi síremléket döntöttek le és zúztak össze, több ezer lejes kárt okozva a sírboltozatok tulajdonosainak. A rendőrség egy-két nap elteltével megtalálta a tizenéves ámokfutókat. Tettükre értelmes magyarázatot nem adtak.

 

Múlt év szeptemberében a központi parkban felállított Széchenyi István szobrot is meggyalázták. A nemzeti színű feliratot nem sokáig láthatta a lakosság, szerencsére hamar eltüntették a talapzatról. A történtekkel kapcsolatban Kereskényi Gábor polgármester ezt nyilatkozta: „A fejlődés és szabadság gondolata pedig nemcsak a magyaroké, nem irányul senki ellen, minden haladó és tisztességes ember egyetért vele, legyen az magyar, román, sváb vagy roma.”

 

A Kossuth-kert sem maradhatott ki a sorból. 2017-ben szintén tizenévesek gondolták bulinak az átalałtási munkálatokat. Összesen 21 világítótestet törtek össze labdázás közben. A bravúros futballtudásról a térfigyelő kamerák felvételei is tanúskodtak. Így derült ki a 13-16 éves gyermekek személyazonossága. A szüleiket értesítették, és több száz lejes büntetést rótt rájuk a rendőrség.

 

Rongálásból minden évben kijut Szatmárnémeti városának. Az energiafelesleggel rendelkezők vajon miért nem alkotásra, építésre koncentrálják erőiket, esetleg hulladékgyűjtésre, vagy önkénteskedésre? Az Ön lakókörnyezete is áldozatául esett az önkényes tereprendezőknek? Küldje el fényképen munkájuk gyümölcsét, ossza meg az élményt másokkal is!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: