2009-03-20 13:32:55• hírek • MTI

Roncsautók a csíkszeredai főtéren

Gazdátlan járműveket állítanak ki Csíkszereda központjában, a Szabadság téren. A székelyföldi város vezetése úgy döntött, hogy ide vontatja a közterületen beazonosított, rozsdásodó autókat.

A főtéri "roncsbemutatóval" a lakosság figyelmét akarják felhívni arra, hogy a város közterületeiről eltávolítják a régóta ott parkoló, feleslegessé vált autókat.

A figyelemfelhívó akció nélkül sokan észre sem vennék, hogy egy-egy több éve a parkolóban rozsdásodó autó eltűnt a lakótelepi házak elől - írja a városban megjelenő Hargita Népe lap online kiadásában.

A Szabadság téri, vagy ahogy a helyiek nevezik a kommunista diktatúra éveiben tartott nagygyűlésekre utalva: a "Taps" téri "autószalon" mellett minden egyéb az eredeti terv szerint halad: a beazonosított roncsokat első lépésként figyelmeztető cédulával látják el. Ha tulajdonosaik tíz napon belül nem intézkednek, elvontatják a kocsikat.

Gazdáik még további 30 napig kiválthatják, ám ha nem így tesznek, a járművek a roncstelepen végzik - nyilatkozta a Hargita Népének Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere.

A Csíkszeredai Szabadság-tér

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: