2009-03-13 17:27:45• hírek • Kocsis Zoltán

Ron Dennist nem aggasztja a McLaren

Az elmúlt héten Barcelonában tesztelt a Forma1 teljes mezőnye és az eredmények láttán a legnagyobb meglepetést a Brawn GP és a McLaren-Mercedes okozta.

Ám míg az alig egy hete alakuló istálló versenygépei remekeltek, addig a wokingiak teljesítménye egyértelműen csalódás: a tavalyi világbajnok Lewis Hamilton csütörtökön két másodperccel volt lassabb, mint Rubens Barrichello.

Ennek ellenére a tavaly még csapatfőnökként tevékenykedő Ron Dennis nem aggódik, szerinte a tesztek eredményei nem fontosak. „A célunk, hogy Ausztráliában legyünk versenyképesek, nem pedig a teszteken. A tesztek arra valók, hogy az autók gyorsabbak legyenek, de az igazi erőfelmérés Melbourne-ben lesz", mondta a McLaren Group igazgatója.

Ennek ellenére az angol egykori felettese, Norbert Haug sokkal realistább. „Nem ott tartunk, ahol szeretnénk, jelenleg az autó nem elég gyors ahhoz, hogy versenyben legyünk a futamgyőzelemért", mondta a Mercedes Motorsport igazgatója.

Azt nem tudni, hogy pontosan mi a gond az autóval, ám az biztos, hogy a hátsó szárnyakat többször is kicserélték a hét folyamán. Ám az sem kizárt, hogy a diffúzorok okozzák a gondot.

„Soha nem láttam még ennyire hátul a McLarent, de ők egyik napról a másikra képesek nagyot javulni, nem szabad leírni őket", nyilatkozta Felipe Massa, a Ferrari pilótája.

Ron Dennis bizakodva néz a jövőbe

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: