2016-08-18 15:03:28• hírek • Szatmár.ro

Romász János nevét kaphatja Szatmárnémeti új sportpályája

A pénteki rendkívüli tanácsülésen több sportpálya elnevezéséről is döntenek a tanácsosok.

A Sportiskola által adminisztrált, sokak által csak Dinamo-pályaként emlegetett sportközpont területén található az a nemrég elkészült kispályás műfüves focipálya, amelyet hétfőn, augusztus 22-én 18 órai kezdettel egy focitornával fognak felavatni.

A pénteken megtartandó rendkívüli tanácsülést követően pedig nevet is kaphat az Ifjúsági Táborok szomszédságában található pálya. A Kereskényi Gábor polgármester által kidolgozott határozattervezet alapján Romász Jánosról, egy évvel ezelőtt súlyos betegségben elhunyt sportújságíró kollégánkról neveznének el.

Romász János 1967. június 23-án született. Gyermekéveit szülőfalujában, Piskolton töltötte. A mostani Kölcsey Ferenc Főgimnázium jogelődjében tanult, közben az Olimpiánál focizott - innen is eredt szenvedélye a labdarúgás iránt. Az Unio gyárban dolgozott, majd elvégezte az Ady Endre sajtókollégiumot és a kolozsvári székhelyű Krónika napilap sportszerkesztője lett. A Szatmári Magyar Hírlap indulásával Szatmárnémetibe szerződött, a napilap sportrovatának mindvégig a vezetője volt. A lap megszűnésével a Friss Újság vidéki újságírója lett. 2015 július 21-én, néhány hónap súlyos betegség után érte a halál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: