2015-08-04 16:56:01• hírek • Szatmár.ro

Romász János emlékmérkőzés

RMDSZ-Magyar Sajtó focimeccs 2013-ban
RMDSZ-Magyar Sajtó focimeccs 2013-ban

A nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt sportújságíróra, Romász Jánosra emlékeznek barátai és kollégái a Partiumi Magyar Napok keretén belül.

„Hogyan is emlékezhetnénk másképp Jani barátunkra, mint - ahogyan ő is szeretné - egy futballmérkőzéssel, melyen a Szatmári Magyar Sajtó csapata csap össze a Szatmárnémeti RMDSZ-szel" - ismertette a szomorú emlékezés apropóját Kereskényi Gábor városi RMDSZ elnök.

„Ketyó barátunk két lábon járó sportlexikon volt, nem volt olyan sporttal, sportolókkal, sporttörténettel kapcsolatos kérdés, melyre ne tudott volna válaszolni. S ami talán a legfontosabb: megvolt benne a sport iránti alázat és a klubhűség. Két olyan kategória, két olyan érték, mely lassan ritkaságszámba megy. Mindig kitartott imádott klubja, a Ferencváros mellett (még az NBII-ben is), és soha nem szűnt meg reménykedni a magyar válogatott feltámadásában. De a focin és labdajátékokon kívül ugyanúgy lázba jött egy olimpiai vívó- vagy úszósikerünk kapcsán, és amikor együtt néztük, amint a piros-fehér-zöld zászló a legmagasabbra kúszik az eredményhirdetésnél, ő már nem harcolt az örömkönnyei ellen, hanem úgy élte át a pillanatot, mintha az ő nyakába akasztanák a legcsillogóbb érmet. Majd átölelt, és elcsukló hangon csak ennyit mondott: Megnyertük, Gábor bátya..." - elevenítette fel a nem is oly régi emlékeket Kereskényi.

Az emlékmeccsre augusztus 17-én hétfőn, 19 órai kezdettel kerül sor a szatmárnémeti ifjúsági tábor műfüves futballpályáján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: