2012-10-12 08:15:37• hírek • szatmar.ro

Román-magyar környezetvédelmi ellenőrzés

A hét folyamán az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka a romániai és a magyarországi környezetvédelmi hatóságok képviselőit látta vendégül. A többnapos környezetvédelmi tapasztalatcserén az Országos Környezetvédelmi Őrség (Garda Naţională de Mediu) és magyarországi társintézménye, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vett részt.

A Máriavölgyén megtartott előadások során a résztvevők új információkkal lettek gazdagabbak különböző természetvédelmi kérdésekben. Ennek megfelelően az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti ügyvezető igazgatója Márk-Nagy János egy igen tartalmas prezentáció segítségével bemutatta a Túr Menti Védett Terület értékeit. Ismertetésre került az EKE - Szatmárnémeti tevékenységi köre is a védett területtel kapcsolatosan, többek között a népszerűsítése érdekében szervezett rendezvények és események.

A tapasztalatcsere részét alkotta egy adorjáni beruházás közös ellenőrzése is. A megvizsgált projekt a védett területen található adorjáni halgazdaság fejlesztését célozza meg. Az ellenőrzést során a szakértők megállapították, hogy a beruházással kapcsolatosan minden a legnagyobb rendben folyik. Az ellenőrzést követően a jelenlevők egy kiránduláson vehettek részt a túrterebesi Kishegyen. A Dónát kápolna környékéről megcsodálhatták az eléjük táruló Túr menti táj szépségeit.

A csütörtöki napon madármegfigyelésen vettek részt a meghívottak. Helyszínül a Kányaházi víztározó és az újberki halastavak szolgáltak, amelyek ugyancsak a Túr Menti Védett Terület részét képezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: