2008-07-31 11:44:28• hírek • Józsa János

A kormány támogatását kérik

 Kétszázezer lejre van szükség Szatmár Megye árvíz által megrongált infrastruktúrájának a rendbetételére.

A Megyei Sürgősségi Bizottság határozata alapján, a Prefektus, a Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, az Állami Építésügyi Felügyelőség, a Pénzügyi Igazgatóság és a Nemzeti Telekkönyvi Ügynökség szakértői mérték fel a múlt hét végi árvíz okozta károkat Szatmár Megyében.

A július 29. és 31.-e között tartott terepvizsgálatok során leellenőrizték a különböző helyi közigazgatási szervezetek által beküldött kárjelentéseket és azok alapján az infrastruktúrában és a magángazdaságokban, házakban esett anyagi károkat mérték fel. Ezt fogják továbbítani a Prefektúrának, mintegy végső jelentésként.

Románia Kormányához ugyanakkor már eljuttattak egy határozattervezetet, amelyben leírják, hogy Szatmár Megye közútjai milyen mértékben károsodtak (a Bogdánd-Bábcai út 1 km-en, a Bábcai útszakasz 0,5 km-en, Bogdánd belterületén 0,1 km-en utcák, 0,2 km Szér-en, a nemrég aszfaltozott utcákból) és 200 ezer lejt kérnek ezek újjáépítésére. Csütörtökön viszont befejeződtek a további kárfelmérések is, amelyek alapján majd egy végső kárösszeget állapíthatnak meg. 

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: